avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar bunica ramane ...

Se da urmatoare situatie:
1996: moare bunicul iar bunica ramane in apartamentul care-l foloseau impreuna cat si un garaj
1997: moare tatal meu
Raman mostenitori in urma bunicului pe bunurile lui, sotia (bunica mea), matusa mea ( sora tatalui ) si eu din partea tatalui meu
2000: bunica obtine de la notar un certificat calitate de mostenitor in care apare si numele meu, atat ( fara cnp, adresa unde locuiesc, recunoastere mostenire sau vreo instiintare ca exista acest document)
2000: bunica preia prin contract de inchiriere teren, contractul anterior de pe numele bunicului, teren pe care se afla un garaj.
Succesiune se afla in stare de inviziune, eu neavand nici cea mai mica idee de aceasta mai ales ca eram mic pe vremea aceea.
2017: bunica abandoneaza apartamentul si garajul si incep sa se stranga datorii reprezentand chiria datorata pe teren si impozit apartament.
2019. primaria , in incercarea de a-si recupera creantele ne da pe toti mostenitorii in judecata. Asa aflu si eu de aceasta mostenire si certificat de mostenitor
2019: se cere in instanta iesirea din inviziune la care prententia mea si a matusei este plata sultei
2020: instanta obliga bunica la plata integrala a creantei ( nu o face), in cazul dosarului cu primaria
2022: Se termina dezbaterea mostenirii in care eu si matusa primim sultele cuvenite iar bunicii ii se atribuie in natura bunurile imobile
2022: dupa termenul legal se apeleaza la un executor judecatoresc
2022: la sfarsitul anului moare bunica. La dosarul de executare ii se atribuie un curator
2023: primaria incearca iarasi sa-si recupere creantele pe periaoda 2020-2022, de data aceasta somandu-ma doar pe mine si matusa (fara bunica).

Intrebarile mele:
1. E normal ca bunica sa fie exclusa din aceasta pretentie a primariei? Chiar daca este decedata, sunt mostenitori de pe urma ei iar createntel pot fi recuperate in numele ei dupa finalizarea vanzarii bunurilor.
2. Totodata, este legal sa incerce primaria inca sa recupere creantele de la mine si matusa tinand cont ca bunurile imobile au fost atributie bunicii si mai ales ca aceasta s-a folosit de aceste bunuri cat si le-a asumat la semnarea contractului de inchiriere.

As dori sa contest aceasta somatie dar as dori sa stiu daca exista un cadrul legal in favoarea lucrurile ce le sustin eu.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
MariuIrimia, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine este proprietarul terenului retrocedat din jurul casei? abRoncs abRoncs Buna ziua, Sunt proprietarul, sau cel putin credeam ca sunt proprietarul, unei case + teren 2000 m2. un scurt istoric: in 1961 bunica mea a avut casa + ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marian7 marian7 In urma cu 24 ani a murit bunica, dupa care s-a facut succesiunea, ambii copii renuntand in favoarea bunicului. Ulterior a murit si bunicul dupa care nu s-a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)