avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

In urma cu 24 ani a murit bunica, dupa care s-a facut succesiunea, ambii copii renuntand in favoarea bunicului. Ulterior a murit si bunicul dupa care nu s-a facut succesiunea pana in prezent.
Intre timp a murit si sora tatalui nostru (matusa), dupa care copii matusei au facut succesiunea cu terenuri si imobile detinute de bunic (mentionez ca toate bunurile au fost pe numele bunicului in urma succesiunii bunicii). Atat matusa cat si tatal nostru au avut trecut 400 mp de teren in rol la Primarie (fara acte de vanzare). Succesiunea dupa matusa s-a facut cu imobil si 1000 mp teren.
Acum copii matusei solicita tatalui nostru sa faca succesiunea dupa bunicul nostru, dar pe suprafata ramasa.
Care sunt sansele de a ataca succesiunea dupa matusa noastra (nu avea cum sa faca succesiunea, atata timp cat nu era dezbatuta sucesiunea dupa bunic), tinand cont ca succesiunea a fost facut cu aproximativ 2 ani in urma (acum am aflat de existent ei).

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
marian7, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian7 , utilizator 09:34, 27 Aprilie 2021
Buna ziua, nu este clara mentiunea d-stra referitoare la succesiunea dezbatuta dupa decesul matusii . Adica copii acesteia au dezbatut succesiunea fara a detine acte de proprietate , partial pe terenurile apartinand bunicului?
Situatia poate solutionata doar pe calea instantei de judecata.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
Gela Gavrila, Consilier juridic
Da,

Este posibil ca primaria sa elibereze adeverinta, daca nu a fost efexctuata succesiunea dupa bunic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Sucesiune mostenire ady492 ady492 Exista o casa facuta de bunici mei in anul 1935 cu teren de 300m din partea tatalui, bunici si tatal meu au decedat, tatal meu mai avea doi frati si o sora din ... (vezi toată discuția)