avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Cat durează o acțiune de tagada? A fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Cat durează o acțiune de tagada? A fost inițiată ...

Bună ziua,

Cat durează o acțiune de tagada?
A fost inițiată de către tatal fetiței mele (9 ani) in noiembrie 2023 pe durata procesului deschis de mine pentru tutela exclusiva și pensie alimentara.
Menționez ca nu am fost căsătoriți, fetita e născută în Franța, noi locuim în România de 5 ani, tatăl în Franța, procesele au loc în România.

Nu inteleg care este scopul final al acestei acțiuni, ce beneficii ar avea?

Mulțumesc

Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
Anca C…, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca C… , utilizator 06:29, 4 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, durata procesului depinde de mai multi factori precum: rapiditatea acordarii termenelor de judecata, probatoriile incuviintate, efectuarea procedurilor cu strainatatea, etc. Pentru o analoza completa ar fi bine sa angajati un avocat care sa va reprezinte si sa asigure ca sunteti aparata corespunzator si procesul se judeca cu respectarea celeritatii.
acest răspuns util
Scopul acțiunii este de a nu fi obligat sa plătească pensie de întreținere în cazul în care se dovedește ca nu este tatăl copilului..
Fetița are 9 ani, nu s-a pus vreodată problema ca nu ar fi copilul său. În afară de acest scop, ar mai putea fi altceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
Anca C…, utilizator
acest răspuns util
Scopul.logic nu.poate fi decât acela pe care l am precizat in mesajul anterior,bineînțeles ca prin tagada urmărește sa dovedească ca nu e copilul lui,ca are dubii etc.Singura varianta ar fi doar ca să va sicaneze,oricum noi nu putem sa ghicim care este natura relațiilor,a problemelor dintre dvs și fostul soț.Mergeti la av dacă nu aveți,faceți va apărările și o sa va lamuriti..
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nefiind vb de un copil născut în căsătorie, acțiunea nu e de tagada, el contesta recunoașterea paternitatii, un nebun ca daca e copilul lui, ramane cu cheltuiala procesului, luati-va avocat sa il plateasca și pe el.
Pensie va plati din urma de la data depunerii cererii dvs.

Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Probleme copil nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, Sunt tatal unei fetite de 8 ani, care nu este trecuta pe numele meu, deoarece mama fetitei era casatorita cu altcineva atunci cand a nascut ... (vezi toată discuția)