avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme copil

Buna ziua,

Sunt tatal unei fetite de 8 ani, care nu este trecuta pe numele meu, deoarece mama fetitei era casatorita cu altcineva atunci cand a nascut fetita, iar fetita a luat numele fostului sot al mamei. Cum fac ca acest copil sa il trec pe numele meu? Tatal copilului, din certificat, stie situatia si este de acord sa ma ajute cu o eventuala declaratie. Pe cine trebuie sa actionez in judecata? Pe mama fetitei, de care m-am separat dupa o relatie conjugala, sau pe tatal din acte al fetei?

Mutumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:40, 1 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
poate o actiune in tagada paternitatii, poate o actiune in stabilirea paternitatii... luati legatura cu un avocat. este singurul care va poate ajuta in functie de situatia de fapt.
O declaratie a tatalui din certificat = zero valoare
O declaratie de recunoastre din partea dvs. = zero / nu produce nici un efect pana la admiterea unei actiuni in tagada de paternitate.

Tatal din certificat nu mai poate promova acesta actiune - pentru el s-a implinit termenul de prescriptie.

Mama ar mai putea actiona. (avand in vedere niste decizii ale Curtii Constitutionale).

@vio_rogojan.
Vorbim despre un copil care are statutul de copil din casatorie.
Nu se poate promova o actiune in stabilire de paternitate. (asta se promoveaza in cazul copilului din afara casatoriei).
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
romascanu, moderator
ar putea exista varianta adoptiei...
Si asta ar putea fi o idee. Cu conditia ca cei doi sa fie casatoriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitati ContSters106474 ContSters106474 am trait in concubinaj cu o femeie timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata in tot acest timp de primul sot al carui nume il purta. In urma cu 8 ani ... (vezi toată discuția)