avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitati

am trait in concubinaj cu o femeie timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata in tot acest timp de primul sot al carui nume il purta. In urma cu 8 ani aceasta mia nascut o fetita pe care la acel timp Oficiu Starii civile nu mia acordat sansa sa-mi recunosc copilul si sa-mi poarte numele cu toate insistentele mele dearece in acte figura casatorita cu altcineva. Acum 4 luni concubina mea a murit..L-am cautat pe fostul sot si am ajuns la o intelegere ca el sa faca tagada paternitati in instata urmind ca dupa decaderea din drepturi a acestuia sa fac demersurile de stabilirea paternitati minorei in favoarea mea. Acum dupa primul termen instanta a cerut Primarii prin Autoritatea Tutelara ca minora mea sa fie reprezentata de un cutator pina la stabilirea unui tutore. Mie frica acum sa nu pierd copilul de tot sau sa fie luat de linga mine intrucit este copilul meu de singe si este afectata de disparitia mamei sale iar o ruptura acum si de mine ar afectao pe tot restul vietii.Ma poate ajuta cineva cu un sfat sunt disperat pentruca dupa o nenorocire acum vine alta si nu vreau ca acest copil sa sufere. De ce nu are grija statul de copii nimanui de pe strada si acorda atita atentie copilului meu care nui lipseste nimic, oare nui o lege strimba in tara asta. Va multumesc .. Marian
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:50, 10 Octombrie 2009
Curatorul nu va poate incurca o sa fie de regula cineva din familia copilului
luati legatura cu acesta pentru ca in instanta sa va solicite a fi audiat ca martor in tagda paternitati si sa intenteze dupa ce hotarire ramine definitiva actiiune impotriva dv. in numele copilului
Trebuie sa ramaneti increzator , iar lucrurile se vor rezolva favorabil pentru dvs. si fetita. Este firesc sa ii fie numit un curator pentru a-i reprezenta interesele fetitei. Intrucat dreptul tatalui care figureaza in acte, de a cere tagada paternitatii este prescris, actiunea se va face in numele copilulului. Cereti efectuarea testului de paternitate in instanta , lucru ce va demonstra cele sustinute de dvs.
Nu inteleg de ce va faceti griji, toata procedura este corecta si legala, trebuie sa aveti rabdare.
va mutumesc ca mi-ati redat increderea ca poate nici Dzeu nu permite o asemenea nedreptate insa sunt constient ca urmeaza o intreaga tevatura de acum incolo si astea toate datorita indolentei mele#-o
Merita sa luptati pentru a-i fi alaturi fetitei dvs. Chiar daca procedura va fi putin mai anevoioasa , se va termina cu bine . Important este ca ati luat acesta decizie , nu trebuie sa invinovatiti pentru indolenta. Pana acum stiati ca fetita are mama, insa de acum , este mai indicat sa creasca langa dvs. decat langa un strain. Mlt succes si mai departe va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme copil nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, Sunt tatal unei fetite de 8 ani, care nu este trecuta pe numele meu, deoarece mama fetitei era casatorita cu altcineva atunci cand a nascut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o întrebare și o rugăminte, de 1 an de ... Bianca Daria Bianca Daria Bună ziua am și eu o întrebare și o rugăminte, de 1 an de zile nu mai stau cu soțul, și nu am terminat cu divorțul, și acum tocmai ce am născut, o ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)