avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am și eu o întrebare și o rugăminte, de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am și eu o întrebare și o rugăminte, de 1 an de ...

Bună ziua am și eu o întrebare și o rugăminte, de 1 an de zile nu mai stau cu soțul, și nu am terminat cu divorțul, și acum tocmai ce am născut, o fetita, cu un alt bărbat, întrebarea mea este, se poate ca tatăl fetitei sa își treacă copila pe nume, sau ce trebuie sa fac. Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:08, 29 Martie 2022
Buna ziua, copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, divortul nefiind finalizat, sotul dvs. actual va fi tatal copilului, Dvs. sau sotul aveti posibilitatea de a face o actiune in tagada paternitatii in cadrul careia instanta va stabili adevaratul tata biologic. Aveti grija la termenele de prescriptie ale actiunii.
In functie de stadiul procesual al divortului, va trebui sa cereti si incredintarea minorului fie in procesul de divort, fie pe cale separata.
Doar prin instanta se va tagadui paternitatea copilului, nu se poate pe cale amiabila/notariala etc.
In certificatul de naștere al copilului o sa figureze ca tata fostul sot însă ulterior finalizării procesului se va elibera un nou certificat de nastere în care o sa figureze tatal biologic.
Promovați procesul imediat după naștere copilului, nu trebuie sa așteptați finalizarea divorțului.
Contactați un avocat sa va sprijine cu actele ca să nu pierdeți la fel se mult timp ca la divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)