avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eligibilitate indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eligibilitate indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie legata de indeplinirea conditiilor de primire indemnizatie crestere copil?
Mi-am insotit sotul timp de un an in Africa de Sud, acesta fiind detasat de catre firma la care lucreaza acolo. Eu mi-am dat demisia in aceasta perioada, astfel am ajuns sa nu ma incadrez in conditiile de primire a indemnizatiei de crestere copil. Am realizat venituri doar 6 luni in ultimii 2 ani anterior datei in care ar trebui sa se nasca copilul.

1. Situatia mea se poate incadra la urmatoarea situatie acceptata pentru stagiului de cotizare: "Ți-ai însoțit soțul în misiune permanentă în străinătate"?
2. Daca contribui voluntar la sistemul de pensii sunt eligibila pentru concediu de crestere copil?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Valentina Bejinariu , utilizator 18:02, 23 Noiembrie 2023
Contribuirea voluntara la sistemul de pensii nu va face eligibila pentru concediu de crestere copil.

Care este data prezumata a nasterii copilului ?
Data prezumata a nasterii este la finalul lunii Mai. Tin sa mentionez ca am lucrat si am avut contributie pana la 1 Decembrie anul trecut, moment in care a trebuit sa insotesc sotul detasat de companie in afara tarii.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
Valentina Bejinariu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt ingrijire copil ioana81 ioana81 daca o in luna septembrie o sa nasc,dar inainte in luna august ,de exemplu,eu ma inscriu la facultate sau postliceala,iar anul scolar incepe doar in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului diana03 diana03 daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in anul iii si sunt insarcinata, pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? mariaflorina mariaflorina as dorii sa stiu daca in situataia in care ma aflu pot beneficia de indemnizatia pt maternitate...sunt studenta in anul III la o universitate privata (Dimitrie ... (vezi toată discuția)