avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani din cont Bună ziua, mama mea avea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani din cont Bună ziua, mama mea avea sume considerabile ...

Recuperare bani din cont
Bună ziua, mama mea avea sume considerabile în cont la banca, unde era și bunicul meu împuternicit. Mamei i s-a descoperit ca are o tumoră pe cap și a trebuit urgent să i se facă operație, care are ruscuri serioase și decesul nefiind cu certitudine imposibil. Bunicul s-a dus la bancă să scoată bani din cont pentru cheltuielile cu situația mamei și a observat ca ea retrăsese o parte din bani ceea ce nu i-a convenit și a decis să scoată tot și să pună pe numele lui.. Mama a trecut bine prin operație și acum e relativ ok și nu este de acord cu acțiunile bunicului. Este posibil să își recupereze bani dându-l în judecată pe bunic?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:20, 24 Noiembrie 2023
Nu prea este posibil să recupereze ceva dacă bunicul spune că a scos banii și ia dat ei.
Împuternicitul scoate bani din cont pe încrederea titularului.

Problema este că titularul nu poate dovedi că împuternicitul nu i-a dat banii.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da teoretic este posibil atât timp cât se poate face dovada cu extrase bancare privind sume ,data retragerii ,data depunerii în noul cont etc.Discutati cu un av pt a analiza pașii de urmat,costuri,durata etc.

Dapix a scris:

Nu prea este posibil să recupereze ceva dacă bunicul spune că a scos banii și ia dat ei.
Împuternicitul scoate bani din cont pe încrederea titularului.

Problema este că titularul nu poate dovedi că împuternicitul nu i-a dat banii.

In cont se aflau aflau aproape 100 de mii de lei, mult mai mult decât ar fi putut posibil să cheltuie cu situația asta.

Banii sunt în contul bunicului, se poate dovedi ca i-a transferat și îi ține acolo.
Mama să apeleze la instanță pentru a-și recupera banii, dacă există probe unde sunt banii.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Verificare conturi bancare domnfane domnfane exista posibilitatea sa verific conturile bancare ale parintilor decedati ?Conturile sunt pe zero dar am suspiciuni in ultimile retrageri. (vezi toată discuția)
Acuzatii grave aduse de catre familie angelogto99 angelogto99 Buna ziua. Scriu pe acest forum deoarece prietenei mele i se aduc acuzatii din punctul meu de vedere grave. Pe scurt . Ea a fost imputernicita de bunica pe ... (vezi toată discuția)