avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... declaratia 221 privind impozitul estimat din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

declaratia 221 privind impozitul estimat din activitati independente

buna ,daca nu am depus inca declaratia 221 si o depun saptamina viitoare are ceva ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DonCurent , utilizator 20:30, 31 Ianuarie 2010
Declaratia privind veniturile estimate este formularul 220 si se depune o data cu declaratia de impunere. Codul Fiscal art. 80 - 84.
declaratia este 220 si nu 221 si are termen de depunere 31 ianuarie 2010, mergeti luni s-o depuneti, succes
pentru a se intelege mai bine si a acoperi toate situatiile , revin ;

Declaraţia se depune de către:
- contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
- contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi şi cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum şi cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul fiscal anterior, odată cu declaraţia privind venitul realizat;
- contribuabilii care determină venitul net pe bază de norme de venit şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odată cu cererea de opţiune, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal.
*revin la codificare declaratiilor;
Se pare ca s-a facut recodificarea declaratiilor dupa natura veniturilor, chiar daca pe site-ul ANAF sunt formularele vechi.Ele se prezinta astfel:
221 - Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente
220 - Declaratie privind veniturile estimate din cedarea folosintei bunurilor

P.S. - Eu am depus pentru activitati independente pe formularul vechi 220(declaratie privind venitul estimat) si a fost acceptat de catre cei de la administratia financiara.;)
buna, va multumesc mult la toti cei care mi ati raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere declaratia 220 ContSters156394 ContSters156394 Ce se intampla daca nu se depune declaratia 220 pana la termenul stabilit (15 mai 2011, din cate stiu)? Cum pot afla intotdeauna care sunt declaratiile si ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimativ carmadara carmadara Am si eu o nelamurire in aceasta problema : o persoana fizica autorizata constituita in februarie 2008 nu a depus la infiintare declaratia 220 . Acum la ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)