avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma in UK, mutare rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma in UK, mutare rezidenta in Romania

Detin o firma in UK la care sunt asociat unic. Nu sunt angajat, iau doar dividende . Lucrul este exclusiv online, exclusiv extern României. Daca doresc sa ma întorc in Romania , ajung sa plătesc taxe duble ? Nu as dori sa desființez firma in UK pentru ca nu știu daca ma re-adaptez in Romania si poate ma reîntorc in UK, plus sistemul legislativ pare mult mai complex in Romania si urăsc umblatul pe la ușile statului. De 8 ani de cand am micro-firma in UK nu am fost NICIODATA la usa statului, totul se face online simplu si eficient.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
Stefan_UK, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:10, 25 Noiembrie 2023
Exista convenții între stare pentru evitarea dublei impuneri, nu plătit de doua ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)