avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general AM O PROBLEMA CU IMPOZITUL PE CLADIRE,AJUTATI-MA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

AM O PROBLEMA CU IMPOZITUL PE CLADIRE,AJUTATI-MA

Din 2005 si pana in prezent am platit impozitul pe cladiri facand din trei in trei ani reevaluarea cladirii,respectiv am adaugat procentul de inflatie.Acest lucru l-am facut cu reprezentantul primariei.Asa sa cerut la Focsani la primarie.Anul acesta am facut acelasi lucru,dar mi sa spus ca valoarea declarata trebuie sa fie aceiasi din contabilitate.Problema e ca am o contabila care nu sa inregistrat in contabilitate pina acum cu sumele declarate de mine la primarie,cu toate ca a pus la dosar declaratiile.Cand ni sa cerut in acest an si balanta,noi am modificat valoarea in balanta conform declaratiei de impunere,dar un inspector de la primarie mi-a facut impunere de 8 la suta pentru ultimii trei ani.Atata timp cat eu am crescut corect valoarea constructiei an de an,numai pentru ca in balanta a ramas valoarea veche (mai mica bineinteles)e normal sa-mi mareasca inpunerea si sa ma ruineze.In acest moment am adus bani de acasa sa platesc datorile catre stat pentru 2009.Fac mentiunea ca nu am si nu am avut vreodata datorii restante la bugetul de stat.E normal sa fiu tratat astfel? Sunt un contribuabil cinstit al acestei tari si totusi aceasta situatie m-a dus la un pas de infarct.Va rog spuneti-mi ca nu sunt vinovat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dragos32 , utilizator 23:02, 8 Martie 2010
1-Constientizati ca prezentul forum nu constituie consultanta juridica,astfel incat cei care raspund nu au autoritatea si prerogativa sa angajeze responsabilitatea forumului si sa lanseze hotarari asupra vinovatiei/nevinovatiei userilor.
2-Este problema de evidenta contabila ,care trebuie operata ,rectificata si reactualizata de catre persoana mandatata cu aceasta responsabilitate
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
cred ca problema porneste de la modul cum ati efectuat reevaluarea activelor , se intelege din cele prezentate de dvs ca reevaluarea nu s-a facut cu ocazia inventarierii , in fine ,daca totul se reduce la o greseala de inregistrare in contabilitate , puteti sa contestati in perioada legala decizia de impunere , fireste va trebui sa demonstrati ca au fost intocmite toate documentele privind reevaluarea si ca sistematic aceasta nu a fost inregistrata in contabilitate, in acelasi timp trebuie sa va aduc la cunostinta faptul ca , ca si administrator al firmei , aveati obligatia de verificare a modului in care este tinuta evidenta contabil ....
va sfatuiesc sa angajati un expert contabil sau consultant fiscal pentru a va consilia asupra modului de contestare a deciziei de impunere...
Interpretarea a dispozitiilor care pana in prezent s-a concretizat cu o impunere financiara-achitata
Contestarea impunerii ,necesita obligatoriu expertiza contabila
ciobotaru a scris:
Din 2005 si pana in prezent am platit impozitul pe cladiri facand din trei in trei ani reevaluarea cladirii,respectiv am adaugat procentul de inflatie.
Acest lucru l-am facut cu reprezentantul primariei.Asa sa cerut la Focsani la primarie.
Anul acesta am facut acelasi lucru,dar mi sa spus ca valoarea declarata trebuie sa fie aceiasi din contabilitate.

Buna ziua,

Conform prev. standardelor internationale, si de contabilitate si de evaluare, pentru inregistrarile contabile si alte uzante ale firmelor, se recomanda evaluatorilor estimarea "valorii juste" a imobilizarilor corporale (mijloace fixe).
O prezentare a acestei notiuni si a recomadarilor standardelor gasiti pe
- Avocatnet, la adresa:
www.avocatnet.ro/content/for...

- Metodele Reevaluarii Imobilizarilor Corporale, la adresa:
[ link extern ]
- Valoarea Justa - Scurta analiza, la adresa:
[ link extern ]

Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov

Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Reevaluare aada73 aada73 Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ? Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau ... (vezi toată discuția)
Reevaluare constructii keith keith In anul 2010 am facut reevaluare constrructii, am depus la directia impozite si taxe reevaluarea in baza careia s-a emis decizia de impunere in baza careia s-a ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire reevaluata ElenaBucuresti ElenaBucuresti Buna ziua, Am o garsoniera pe persoana juridica cumparata in dec 2011. Nu am facut reevaluarea la 3 ani conform legii, adica cel tarziu in dec 2014, ci ... (vezi toată discuția)