avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema interpretare HG 1061/2008
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema interpretare HG 1061/2008

Buna seara,

In masura timpului dvs., va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatorului paragraf din HG 1061/2008:
" dupa semnare si stampilarea formularului de incarcare-descarcare de catre destinatar, acesta il transmite expeditorului prin FAX SAU POSTA cu confirmare de primire".
In ce masura putem inlocui FAX-ul care nu se mai foloseste cu e-mail, avand in vedere corespondenta tuturor informatiilor de identificare intre cele 2 metode de transmitere, astfel incat sa asiguram respectarea prevederilor acestei hotarari, dar sa ne usuram si procesul?

Va multumesc anticipat pentru timp si bunavointa,
Seara buna,
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
Ana Poppa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 29 Noiembrie 2023
Puteti primi confirmare de primire pentru e.mail si conditia este indeplinita.
Il puteti inlocui doar daca aveti semnatura electronica .. Înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, atașat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are același efect ca actul autentic între cei care l-au subscris și între cei care le reprezintă drepturile.

De asemenea, in cazurile în care, potrivit legii, forma scrisă este cerută ca o condiție de probă sau de validitate a unui act juridic, un înscris în formă electronică îndeplinește această cerință dacă i s-a încorporat, atașat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat și generată prin intermediul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)