avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternal - mai putin de 6 luni vechime la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternal - mai putin de 6 luni vechime la actualul job. ...

Concediu maternal - mai putin de 6 luni vechime la actualul job.

Buna ziua,

Pot beneficia de concediu maternal daca mi-am schimbat jobul recent si nu am 6 luni vechime la cel actual? Vechimea mea in munca e de 6 ani fara pauze. Cum functioneaza acordarea acestui beneficiu? Am citit online ca nu esti eligibil daca nu ai cotizat 6 luni la actualul angajator.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:46, 28 Noiembrie 2023
Buna ziua,

Trebuie sa aveti minim 6 luni lucrate, in cazul dvs., din ultimele 12, anterior lunii in care beneficiati de concediu.
Aceste 6 luni nu trebuie sa fie la acelasi angajator asa ca ii duceti actualului angajator, daca nu ati facut-o deja, o adeverinta de la fostul/fostii angajatori din care sa reiasa perioada lucrata la dumnealor.

In baza acestei adeverinte se completeaza lunile necesare pentru a beneficia de concediul maternal.

Tot asa procedati si pentru Concediul pentru Crestere Copil, doar ca toate actele necesare se depun la primaria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida si in somaj cris.borcan cris.borcan buna ziua. sunt medic si am terminat rezidentiatul in 31.12.2009. am fost angajata din 01.01.2005. am lucrat timp de 5 ani cu o pauza de 4 luni in care am ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de ajutorul de somaj dupa concediu maternal? benny21 benny21 Buna ziua. Am si eu o problema mai delicata si nu stiu daca pot sa-i dau de capat. mai exact: detin o firma impreuna cu sotul meu, angajata pe postul de ... (vezi toată discuția)
Beneficiere concediu medical MikZ MikZ Buna ziua! Sunt angajata de 5 luni la acest nou loc de munca si medicul de familie mi-a spus ca nu imi da concediu medical deoarece n-am cotizatia de 6 luni ( ... (vezi toată discuția)