avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de ajutorul de somaj dupa concediu maternal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de ajutorul de somaj dupa concediu maternal?

Buna ziua. Am si eu o problema mai delicata si nu stiu daca pot sa-i dau de capat.
mai exact: detin o firma impreuna cu sotul meu, angajata pe postul de administrator. Tocmai am incheiat concediul maternal si criza ne impinge spre somaj.
Activitatea firmei este agentie imobiliara iar agent cu diploma sunt numai eu.
Pot beneficia de somaj in aceste conditi? mai functioneaza legal firma?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Zamfir Cristian , Avocat 17:09, 29 Mai 2010
1. Daca sunteti angajata pe post de administrator cu CIM faceti o concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si daca aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj in ultimele 24 de luni veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Cred ca nu e vorba de concediu maternal (sarcina si lauzie) ci de CCC pana la 2 ani.
3. In acest ultim caz cele 12 luni necesare pentru adeverinta de somaj sunt formate din lunile lucrate dupa CCC si apoi se completeaza, pana la 12 luni, cu lunile lucrate inainte de a intra in CCC.
da se poate in caz in care a-ti lucrat dupa cei 2 ani de concediu maternal, lunile lucrate se completeaza cu lunile lucrate inainte de a intra in concediu, trebuind sa acumulati 12 luni lucratoare, pentru a intra in somaj.
chiar daca intrati in somaj firma va functiona legal , deoarece dumneavoastra veti intra in somaj fiind concediata , datorita desfiintarii postului.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am si eu o problema...lucrez la un salon din 17.06.2019 ca manichiurista. Fiind problema cu Coronavirusul, sefa vrea sa suspende firma ceea ce ma va ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)