avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere în termenul de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere în termenul de apel

Bună ziua. Am primit o sentință judecătorească de la instanța pe fond în data de 30 octombrie 2023.Data postei este 26 octombrie 2023 Poștașul titular de pe zona în care domiciliez era în concediu. L a înlocuit un coleg, care a descarcat plicul în 27 octombrie,vineri, după spusele dirigintei postei, dar mi l a adus in 30 octombrie, luni, deoarece o zi făcea sectorul lui ( vineri) iar următoarea zi ( luni) făcea sectorul colegei aflate în concediu. Ultimul termen, ținând cont de data efectivă a primirii plicului, pană la care pot face apelul ar fi 30 noiembrie, dar după data de pe ștampilă 26 octombrie sau data când a descarcat poștașul plicul, 27 octombrie, data ultimă ar fi 27 noiembrie. Deci sunt ieșit din termen. Cum pot demonstra instantei, făcând cerere de repunere în termen, că plicul a fost primit abia în 30 octombrie.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:32, 28 Noiembrie 2023
Buna ziua, mergeti la posta sa va puna stampila cu data la care s-a livrat plicul efectiv. Sau sa va dea un document emis de ei din care rezulta data livrarii 30.10. Nu va lasati, daca nu vor lasati o cerere scrisa cu numar de inregistrare, altfel, nu aveti cum sa demonstrati data reala a comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere apel Johanes1978 Johanes1978 Buna ziua, Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel. La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru ... (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere intampinare dana manea dana manea am fost data in judecata. citatia este emisa pe data de 28.10.2016. data comunicarii pe plic este 31.10.2016.pana la ce data pot depune intampinarea ? pe ... (vezi toată discuția)
Termen în proces civil MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu În cadrul unui proces civil având ca obiect plângere contravențională ( în relația cu Jandarmeria Română) a fost primită de catre petent Comunicarea ... (vezi toată discuția)