avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen în proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen în proces civil

În cadrul unui proces civil având ca obiect plângere contravențională ( în relația cu Jandarmeria Română) a fost primită de catre petent Comunicarea Judecătoriei prin poștă, la cutia poștala de la adresa de domiciliu, deși prima comunicare din cadrul procesului, a fost înmânată de către postas sub semnatura petentului.

Concret, Comunicarea judecatoriei a fost emisă in 29 decembrie 2014, având ștampila poștală de expediție, 5 ianuarie 2015, iar dea de primire 6 ianuarie 2015.
Pe plic scrie PENTRU JUSTIȚIE A SE ÎNMÂNA CU PRIORITATE.
În comunicarea judecătoriei se solicita depunerea răspunsului la întâmpinare în termen de 10 zile de la primirea comunicării, concret conform ștampilei poștale de primire însemnând 17 ianuarie 2015.

Petentul a uitat deschisă ușa cutiei poștale și ca atare, plicul s-a rătăcit prin scara blocului, fiind regasit azi, 26 ianuarie 2015.

Petentul dorește foarte mult să poată să continue procesul având ca obiect plângerea contravențională.

S-ar mai putea face ceva în condițiile situației prezentate?

Mă gândeam dacă ar exista o valabilitate finală, pornind de la data emiterii comunicării, respectiv în acest caz, 29 decembrie 2014 (un 30 de zile valabilitate ar însemna 29 ianuarie, 2015, deci s-ar mai putea face ceva).
Sau orice altă soluție posibilă pentru a continua procesul.

Mulțumesc.

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
MagdalenaMariaGrosu, utilizator
Eu nu inteleg, data de primire este data de 6 sau 17? Daca e 17 aveti timp pana maine sa depuneti raspunsul la intampinare.
Data poștei la primire este 6 ianuarie 2015. Comunicarea nu a fost primită sub semnatura (ca prima comunicare), ci a fost lasată la cutia postala a petentului care-i lăsase ușa deschisa, si ca atare s-a rătăcit. A fost găsită de petent azi, 26 ianuarie 2015.

17 ianuarie 2015, ar fi fost termenul limită calculat de depunere a întâmpinării (în funcție de stampila postala de primire de pe plic), conform solicitării din comunicarea judecătoriei, respectiv «10 zile de la data primirii prezentei comunicări».
De fapt elementul cheie al acestei situații ar fi care este «data primirii prezentei comunicări», din moment ce petentul, de data aceasta, nu a semnat niciunde de primire (ca prima data). Să fie automat data de primire a postei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen depunere intampinare la adresa comunicata de tribunal totio totio Buna ziua imi puteti spune cum se calculeaza termenul pentru depunere intampinare la o adresa comunicata de tribunal sa presupunem ca: la data de 19 august ... (vezi toată discuția)
Intampinare DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am deschis proces cu Apele Romane care mi-au luat din teren fara sa faca expropriere si justa despagubire. A fost trimisa intampinare de catre cei ... (vezi toată discuția)
Recurs in termen.... mirage08 mirage08 As avea o intrebare: in urma unui proces juridic am primit o sentinta comunicata la domiciliu cu data postei 24.12.2012 ,insa a aparut in cutia postala in data ... (vezi toată discuția)