avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs in termen....
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs in termen....

As avea o intrebare: in urma unui proces juridic am primit o sentinta comunicata la domiciliu cu data postei 24.12.2012 ,insa a aparut in cutia postala in data de 28.12.2012,desi recomandata,nu a semnat nimeni nici eu nici mama mea pentru luarea in primire.Termenul de recurs este de 15 zile consemnat in Comunicat.Intrebarea este care este data limita ptr. recurs?avind in vedere ca in zilele de sarbatori nici posta nici judecatoriile nu lucreaza !
~multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:37, 5 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Nu cred ca e vorba totusi de o recomandata daca v-au lasat-o pur si simplu in posta.. Astfel eu as zice ca data comunicarii va fi considerata 24 decembrie 2012, data care banuiesc ca e stampilata si pe plic.
Astfel termenul se va calcula incepand cu 25 decembrie 2012 (nu se va lua in calcul data de 24 decembrie, adica data de la care incepe sa curga termenul) si va fi de 15 zile, adica pana in 8 ianuarie 2013 inclusiv (chiar daca in aceste 15 zile intra si zile nelucratoare nu are relevanta, ele se iau in calcul).
Puteti depune cerere de recurs pana in 8 ianuarie inclusiv, fie direct la instanta, fie prin posta cu confirmare de primire.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns...totusi sint nemultumit cu justitia ..daca odata nu se lucreaza,cum sa poti face un recurs in ajun de Craciun sau Revelion ???(25,26,1-2,)...totusi cred conteaza data de inminare a comunicarii care a fost inscrisa in document de catre postas?!
Multumesc inca odata pentru raspuns
Din ce am inteles eu nu v-a fost inmanata, ci doar pusa in posta, caz in care exista doar o stampila pe plic. Daca v-a fost inmanata, termenul se calculeaza din ziua inmanarii.

Nu e chiar asa de rau cu zilele nelucratoare. Conform legii daca ultima zi dintr-un termen cade intr-o zi nelucratoare, atunci acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare.

Succes!
Am verificat la dosar,comunicatul a fost stampilat pe 24 a lunii dar nici pina pe 04.01.2013 nu a aparut dovada la dosar.Am explicatii,m-i s-a spus ca se afla la grefier,D-na a fost amabila a verificat in calculator si mi-a dat raspuns...comunicatul a fost "inminat" pe data de 27.12..deci din aceasta data se socotesc 15 zile ?!
Vi s-a raspuns ca se ia in considerare data de primire a comunicarii. Nu va mai luati dupa alte informatii orale ca in final va conta ce dovezi scrise exista.

De ex: un termen care se implineste teoretic pe 31 ian se va prelungi pana pe 3 ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen în proces civil MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu În cadrul unui proces civil având ca obiect plângere contravențională ( în relația cu Jandarmeria Română) a fost primită de catre petent Comunicarea ... (vezi toată discuția)
Termen si cale de atac Emilianovici Emilianovici Daca in H.J s[une recurs in 15 zile se poate face apel? Care este termenul de apel . Speta H.J a fost imanata pe 29 noiembrie 2012 care este ultima zi de ... (vezi toată discuția)