avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Buna ziua,
Am deschis proces cu Apele Romane care mi-au luat din teren fara sa faca expropriere si justa despagubire.
A fost trimisa intampinare de catre cei de la Apele Romane dar plicul a ajuns la cutia postala dupa ce a trecut termenul de 10 zile la care trebuia sa raspund.
Mai pot sa fac raspuns la intampinare sau pot sa imi iau adio de la proces ?
Primul termen de judecata este 18 Oct.
Cu pot dovedi ca plicul a ajuns cu intarziere ? Putea sa fi fost pus in alta cutie postala si respectivul vecin (posibil plecat in concediu) vazand ca nu-i apartine sa-l fi pus in cutia mea ...dar tarziu...
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:37, 20 Septembrie 2016
pe plic trebuie sa fie stampila postei
termenul de 10 zile curge de la acea data
Chiar daca nu mai sunteti in termen pentru raspuns la intampinare, formulati note scrise. Nu inseamna ca daca nu ati depus raspuns in termenul prevazut de lege veti pierde procesul pe acest motiv
Puteti formula in continuare raspuns la intampinare chiar si pana la primul termen de judecata intrucat legea nu prevede nicio sanctiune pentru depasirea termenului de 10 zile.

Nu trebuie sa justificati motivul pentru care ati depasit acest termen si nici instanta nu o sa va intrebe nimic.

De asemenea, neformularea raspunsului la intampinare nu echivaleaza cu pierderea procesului.
Termenele curg intotdeauna de la data comunicarii,data comunicarii este data postei.Intr-adevar, nu exista o sanctiune ptr.nerespectarea tremenului de 10 zile ptr.raspuns la intampinare,puteti formula si dupa acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)
Termen în proces civil MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu În cadrul unui proces civil având ca obiect plângere contravențională ( în relația cu Jandarmeria Română) a fost primită de catre petent Comunicarea ... (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere intampinare la adresa comunicata de tribunal totio totio Buna ziua imi puteti spune cum se calculeaza termenul pentru depunere intampinare la o adresa comunicata de tribunal sa presupunem ca: la data de 19 august ... (vezi toată discuția)