avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen raspuns reclamant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen raspuns reclamant

Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare.

In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare.

In acest sens, termenul de 10 zile este de la data comunicarii, dar nu am semnat nimic cand am primit, factorul postal nu mi-a predat plicul mie personal, iar eu abia acum am intrat in posesia plicului primit de la vecini.

Mai sunt in termenul de 10 zile de la data comunicarii, sau am decazut din termen?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 13:37, 2 Mai 2017
Termenul de 10 zile se calculeaza de la data comunicarii,data comunicarii este data postei,termenul se calculeaza pe zile libere,adica, nu se ia in calcul ziua in care incepe sacurga termenul si ziua in care se implineste, daca ,cade intr-o zi nelucratoare se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
Multumesc, insa fac o mica obiectie:
Textul de lege precizeaza ca Intampinarea se comunica de indata reclamantului,, iar mie nu mi-a fost comunicata personal de catre factorul postal.
Mai departe, textul de lege prevede ca reclamantul este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare.

Exista o diferenta intre data cand a fost livrat plicul postal (data stampilei pe plic), si data cand eu ca reclamant am intrat in posesia plicului postal.
Textul de lege nu spune ca data se ia in considerare de la data cand s-a livrat plicul, ci de la data cand reclamantul a intrat in posesia plicului, astfel termenul de 10 zile conf. textului de lege curge de la data cand reclamatul a intrat in posesia comunicarii, iar nu de la data cand este mentionata stampila postei pe plic.

Va rog sa aveti in vedere de faptul ca unele persoane care se afla internati la spital, nu primesc comunicarea personala, ci abia la intoarcere acasa intra in posesia plicului.

In acest caz, se poate face o cerere de repunere in termen, aratand cu dovada ca factorul postal nu mi-a comunicat personal plicul in care era intampinarea?
Art.184(1)NCPC se refera la comunicare,practica ,inclusiv a ICCJ a statua tca, prin comunicare se intelege data postei, daca aveti motive puteti solicita repunerea in termen conf.art.186 NCPC.
danpopescu2011 a scris:

..... daca aveti motive puteti solicita repunerea in termen conf.art.186 NCPC.


Asa mai merge cu o repunere in termen.
In acest caz, cum se procedeaza repunerea in termen?
Banuiesc ca dupa ce imi trec datele personale, sa relatez faptul si dovada ca am intrat in posesia comunicarii intampinarii cu intarziere, cerand ca in baza art. 186 NCPC repunerea in termen, apoi mai departe sa formulez in conformitate cu art. 201 alin. (2) NCPC următorul
RĂSPUNS LA ÎNTÂMPINARE .

Sau sa fac o separare de cereri? Adica o cerere de repunere in termen pe o coala, apoi pe alta coala separata, sa formulez raspunsul la intampinare.

Cum e mai bine, sau de fapt, cum e procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca, daca este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Adresez aceasta intrebare deoarece am ... (vezi toată discuția)
Comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale, timbraj timpuriu timpuriu pe data de 13-07-2015 ( data postei ) am primit comunicare ca am calitatea de parat in intr-un proces civil , pe data de 06-08-2015 ( data postei ) am trimes ... (vezi toată discuția)