avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este obligatoriu raspunsul la intampinare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este obligatoriu raspunsul la intampinare ?

Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca, daca este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Adresez aceasta intrebare deoarece am facut plangere impotriva unui p.v. de contraventie, am primit de la judecatorie "comunicare adresa" in care se precizeaza "in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare". Ori, din continutul art. 201 alin. 2 din NCPC, "Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care poate depune răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare", ceeace ar presupune ca nu as fi obligat, mai ales si pt. faptul ca nu am nicio obiectiune cu privire la intampinare. Poare instanta sa-mi reproseze ceva ca nu am raspuns la intampinare desi mi-au scris ca am aceasta obligatie ? Multumesc daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 12:36, 6 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru ca nu exista sanctiune pentru nedepunerea raspunsului la intampinare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult, toate cele bune va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea depunerii rãspunsului la întâmpinare Dulcina Dulcina Buna ziua, In iulie 2013, mi-a fost ridicata masina din sectorul 1. Am depus plangere contraventionala. Abia pe 18 feb 2014 am primit din partea ... (vezi toată discuția)
Reiau întrebarea. este obligatoriu să se dea răspuns la o ... Carp Mircea Carp Mircea Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ? În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)