avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea depunerii rãspunsului la întâmpinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea depunerii rãspunsului la întâmpinare

Buna ziua,

In iulie 2013, mi-a fost ridicata masina din sectorul 1.
Am depus plangere contraventionala. Abia pe 18 feb 2014 am primit din partea Judecatoriei sect 1, o comunicare/adresa prin care mi se precizeaza ca in termen de 10 zile de la primire, am obligatia de a depune raspuns la intampinare formulata de catre PL
Am consultat un avocat care imi spune ca nu exista nicio obligatie in acest sens si ca ar trebui sa astept stabilirea primului termen de judecata!? (cfm NCPC)!!!???? este corect?????

Multumesc frumos
Buna ziua!
daca vi s-a cerut un raspuns la intimpinare este bine sa-l formulati; reprezinta practic opinia dvs. vis-a- vis de apararile pe care si le face paratul fata de pretentiile dvs.
Buna ziua,

art. 201 alin 2 spune ca reclamantul este obligat sa depuna raspuns la intampinare.

Costi Boncu
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Admin, administrator
Dulcina a scris:
Am consultat un avocat care imi spune ca nu exista nicio obligatie in acest sens si ca ar trebui sa astept stabilirea primului termen de judecata!? (cfm NCPC)!!!???? este corect?????

Schimbaţi avocatul. Cel cu care aţi discutat nu cunoaşte Codul de procedură civilă. Potrivit art. 201, alin. 2 Cod procedură civilă, întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.
Va multumesc pentru raspuns.
Ce se intampla daca nu se raspunde la intampinare? Art.201 alin 2 precizeaza obligativitatea, insa nu am gasit nicaieri, care este sanctiunea aplicabila, in caz contrar! Pe de alta parte am facut toate precizarile in plangerea contraventionala?????
Legiuitorul nu a prevăzut o sancţiune pentru nedepunerea răspunsului la întâmpinare. Pentru o opinie contrară, accesaţi link-ul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Stabilire proces termen Bytusi211 Bytusi211 După ce trec cele 10 zile in care avocatul meu a raspuns la întâmpinare . In cât timp primesc citație cu primul termen de judecată la cate zile o sa fie? (vezi toată discuția)
Reiau întrebarea. este obligatoriu să se dea răspuns la o ... Carp Mircea Carp Mircea Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ? În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca, daca este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Adresez aceasta intrebare deoarece am ... (vezi toată discuția)