avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea depunerii rãspunsului la întâmpinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea depunerii rãspunsului la întâmpinare

Buna ziua,

In iulie 2013, mi-a fost ridicata masina din sectorul 1.
Am depus plangere contraventionala. Abia pe 18 feb 2014 am primit din partea Judecatoriei sect 1, o comunicare/adresa prin care mi se precizeaza ca in termen de 10 zile de la primire, am obligatia de a depune raspuns la intampinare formulata de catre PL
Am consultat un avocat care imi spune ca nu exista nicio obligatie in acest sens si ca ar trebui sa astept stabilirea primului termen de judecata!? (cfm NCPC)!!!???? este corect?????

Multumesc frumos
Va multumesc frumos pentru amabilitatea cu care ati raspuns si va doresc o zi minunata!:)
Gabriela Pintea a scris:

Dulcina a scris:
Am consultat un avocat care imi spune ca nu exista nicio obligatie in acest sens si ca ar trebui sa astept stabilirea primului termen de judecata!? (cfm NCPC)!!!???? este corect?????

Schimbaţi avocatul. Cel cu care aţi discutat nu cunoaşte Codul de procedură civilă. Potrivit art. 201, alin. 2 Cod procedură civilă, întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.

Gabriela Pintea a scris:
Legiuitorul nu a prevăzut o sancţiune pentru nedepunerea răspunsului la întâmpinare.

Unu. Intreb si eu, ca neghiobul, (iertare!): Dar daca avocatul POATE cunoaste Noul Cod de procedura civila DAR considera ca o obligatie imperfecta NU este obligatie in sensul legii de procedura civila (si are dreptate, pentru ca in procedura civila lipsa sanctiunii echivaleaza cu lipsa obligatiei) iar indemnul d-voastra de a schimba avocatul este oarecum :weg: gresit?

M-am edificat, intreband si alti avocati!
"Obligatia" de a raspunse la intampinare, nu este tocmai obligatie!

O zi placuta,:oops:
sigur ca exista sanctiune:) decaderea

exemplificativ nu mai poti propune probe in combaterea probelor solicitate prin intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa ma lamureasca, daca este obligatoriu raspunsul la intampinare ? Adresez aceasta intrebare deoarece am ... (vezi toată discuția)
In ce termen se depune raspunsul la intampinarea politiei? jercan jercan Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare legata de intampinare.Am contestat un proces verbal de contraventie, si pe data de 25 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)