avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am fost angajat la o unitate de stat ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am fost angajat la o unitate de stat ca inspector ...

Buna ziua. Am fost angajat la o unitate de stat ca inspector SSM - Economist, studi superioare, timp de 11 ani de curand postul de inspector SSM a fost modificat in inspector SSM studi medii. Cand a fost gresit in cei 11 ani sau acum dupa modificare , Care lege aduce clarificari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 28 Noiembrie 2023
1. HOTĂRÂRE nr. 1.425 din 11 octombrie 2006pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006
art. 47
a) abrogata
b) nivel mediu;
c) nivel superior.

art, 49
(1) Cerințele minime de pregătire în domeniul securității și sănătății în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:a) studii în învățământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securității și sănătății în muncă, cu conținut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puțin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevăzut la alin. (1) se atestă prin diploma de studii și certificatul de absolvire a cursului prevăzut la alin. (1) lit. b).

art. 50
(1) Cerințele minime de pregătire în domeniul securității și sănătății în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: științe inginerești, științe agricole și silvice, cu diplomă de licență sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licență, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securității și sănătății în muncă, cu conținut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puțin 80 de ore;c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învățământ postuniversitar în domeniul securității și sănătății în muncă, cu o durată de cel puțin 180 de ore.

(2) Îndeplinirea cerințelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii și certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) și c).(3) Cerința minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) și c) este considerată îndeplinită și în situația în care persoana a obținut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securității și sănătății în muncă.

2. Codul Muncii
art.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
....

In speta, se poate modifica organigrama , astfel incat pentru postul respectiv sa se solicite studii medii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de studii superioare pentru ssm katana62 katana62 Buna ziua! Daca am absolvit un liceu cu profil tehnic (industrial), dar o facultate cu profil umanist (filologie), pot urma un curs de inspector/specialist ... (vezi toată discuția)
Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Specialist ssm lacatusliviu lacatusliviu care este diferanta dintre inspector si specialist ssm? ce conditii trebuie sa indeplineasca cel care vrea sa urmeze un curs de specialist ssm? (vezi toată discuția)