avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... As vrea sa stiu daca o soc. comerciala isi poate pune ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

As vrea sa stiu daca o soc. comerciala isi poate pune in conditiile ...

As vrea sa stiu daca o soc. comerciala isi poate pune in conditiile ei de returnare a produsului costul transportului sa fie suportat de client, sau asta contravine pct. 12 din legea 449/27.12.2008.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:50, 28 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 449/ 2003 republicată nu se refera la dreptul de retragere, ci la garantii. In cazul trimiterii unui produs la reparare in garantie, vanzatorul isi asuma costurile de expediere dus - intors in service si inapoi;
Returul este prevazut in OUG 34/ 2014 (clauza de razgandire in contractele online), unde costurile de returnare sunt in sarcina consumatorului.
In functie de ceea ce ati vrut sa exprimati, alegeti varianta corecta sau cititi ambele reglementari, pentru a incadra corect situatia dvs.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cumparare altex - cost retur Buna ziua, Sapt trecuta am cumparat un laptop de pe altex. M-am razgandit si am decis sa il returnez. Am completat un proces verbal de predare-primire si ... (vezi toată discuția)
Pot comerciantii online sa nu returneze costul transportului ... catalingeangos catalingeangos Am achizitionat un produs online care a costat 849 lei, iar pe site scrie transport gratuit. Cand am primit factura, scrie 849 lei pret produs, +30 lei ... (vezi toată discuția)
Garantie de conformitate de la un furnizor de produse it si manuale utilizare icealinutza icealinutza Buna seara, In data de 21 ianuarie 2015 am achizitionat Carcasa Segotep Fighter C Black-Red de la un mare magazin online de furnizare produse IT. ... (vezi toată discuția)