avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, pot lucra pe excavator dacă am handicap ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, pot lucra pe excavator dacă am handicap accentuat ...

Bună ziua, pot lucra pe excavator dacă am handicap accentuat mai exact o stenoza la inima asa m.am născut plus ca mai iau și pastile de la pshiatru pentru o schizofrenie pe care am dobandit.o la varsta de 28 de ani in urma unui eveniment care este tinuta sub control îmi poate da medicul pshiatru ceva la mana ca sunt apt!?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:19, 29 Noiembrie 2023
Doar medicul de medicina muncii ce are contract cu firma la care doriti sa lucrati pe excavator va poate spune daca sunteti sau nu apt sa faceti asta.

Luati legatura cu firma respectiva ( daca nu sunteti deja angajat acolo) si la examenul medical pentru angajare povestiti medicului ce ati scris mai sus si acesta va spune daca da sau ba...
Nu ascundeti acest lucru medicului, se pot intampla evenimente nedorite si nu stiti ce se poate intampla dupa...
Pentru a putea lucra trebuie sa primiti "apt" pe fisa de aptitudine emisa, parafata si semnata de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale onform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Examinarea medicala in vederea emiterii fisei dvs. de aptitudine se va face conform
Fisa 140. Personal care în cadrul activităţii profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal şi/ sau maşina instituţiei
Examen medical la angajare:
- examen clinic general (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică
- probe vestibulare, probe de echilibru
- audiogramă
- ECG
- glicemie
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică - anual
- probe vestibulare, probe de echilibru - anual - audiogramă - anual
- ECG - anual
- glicemie - anual
Contraindicaţii:
- tulburări psihice de orice natură

- scăderea acuităţii vizuale sub 0,3 la ambii ochi, fără corecţie
- hemeralopie
- surditate bilaterală
- epilepsie
- diabet zaharat decompensat
- etilism cronic
- tulburări neurologice severe
- afecţiuni cardiovasculare (aritmie severă, HTA formă malignă, angină de repaus, insuficienţă cardiacă, bloc complet de ramură stângă).
Dupa caz, medicul specialist de medicina muncii poate cere examinare de specialitate conform
-art.9 (1) În sensul prezentei hotărâri, aptitudinea în muncă reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/ funcţia pentru care se solicită examenul medical.
(2) Pentru stabilirea aptitudinii în muncă, medicul specialist de medicina muncii poate solicita şi alte investigaţii şi examene medicale de specialitate, suplimentare celor prevăzute la art. 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea mijloacelor auto a firmei . romeo693 romeo693 Buna ziua , ma intereseaza conditiile in care un angajat al unei firme poate conduce mijloacele auto a firmei pentru a realiza sarcinile de serviciu in ... (vezi toată discuția)
Examen vizual sofer AndreCas AndreCas Buna ziua! Sotul meu e reprezentant de vanzari si a trecut printr-o operatie de sclerectomie pt glaucom. E nevoie sa refaca examenul de medicina muncii si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce ... USPAl USPAl Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce masina institutiei si necesita un aviz psihologic, este corect ca avizul psihologic sa fie ... (vezi toată discuția)