Bună ziua, pot lucra pe excavator dacă am handicap accentuat mai exact o stenoza la inima asa m.am născut plus ca mai iau și pastile de la pshiatru pentru o schizofrenie pe care am dobandit.o la varsta de 28 de ani in urma unui eveniment care este tinuta sub control îmi poate da medicul pshiatru ceva la mana ca sunt apt!?
Doar medicul de medicina muncii ce are contract cu firma la care doriti sa lucrati pe excavator va poate spune daca sunteti sau nu apt sa faceti asta.
Luati legatura cu firma respectiva ( daca nu sunteti deja angajat acolo) si la examenul medical pentru angajare povestiti medicului ce ati scris mai sus si acesta va spune daca da sau ba...
Nu ascundeti acest lucru medicului, se pot intampla evenimente nedorite si nu stiti ce se poate intampla dupa...
Pentru a putea lucra trebuie sa primiti "apt" pe fisa de aptitudine emisa, parafata si semnata de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale onform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Examinarea medicala in vederea emiterii fisei dvs. de aptitudine se va face conform
Fisa 140. Personal care în cadrul activităţii profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal şi/ sau maşina instituţiei
Examen medical la angajare:
- examen clinic general (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică
- probe vestibulare, probe de echilibru
- audiogramă
- ECG
- glicemie
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică - anual
- probe vestibulare, probe de echilibru - anual - audiogramă - anual
- ECG - anual
- glicemie - anual Contraindicaţii:
- tulburări psihice de orice natură
- scăderea acuităţii vizuale sub 0,3 la ambii ochi, fără corecţie
- hemeralopie
- surditate bilaterală
- epilepsie
- diabet zaharat decompensat
- etilism cronic - tulburări neurologice severe
- afecţiuni cardiovasculare (aritmie severă, HTA formă malignă, angină de repaus, insuficienţă cardiacă, bloc complet de ramură stângă).
Dupa caz, medicul specialist de medicina muncii poate cere examinare de specialitate conform
-art.9 (1) În sensul prezentei hotărâri, aptitudinea în muncă reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/ funcţia pentru care se solicită examenul medical.
(2) Pentru stabilirea aptitudinii în muncă, medicul specialist de medicina muncii poate solicita şi alte investigaţii şi examene medicale de specialitate, suplimentare celor prevăzute la art. 8.
Examen vizual sofer
AndreCas
Buna ziua! Sotul meu e reprezentant de vanzari si a trecut printr-o operatie de sclerectomie pt glaucom. E nevoie sa refaca examenul de medicina muncii si la ... (vezi toată discuția)