avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire ! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire !

Bună ziua! Dacă poate cineva să mă ajute intro problemă de sccesiune. Suntem trei frati cu domicilii in localități și tări diferite. După decesul părintilor am avut un proces de succesiune dar numai pentru bunuri imobile pentru care aveam documente la data respectivă, in anul 2018, atunci făcând o procură de imputernicire pentru unul dintre frati. Intre timp am reusit să intabulăm locuința si terenul grădinii. Cum putem proceda pentru o nouă succesiune fără a fi nevoie ca persoana din străinătate să fie prezentă. A făcut un document de renuntare la mostenire la Consulat, dar notarul la care am fost zice că din moment ce a mostenit deja la prmul proces nu are cum să renunte acum. De la consulat i-au zis că asa este in regulă, nu mai are nevoie de altă procură sau imputernicire. Sunt dezorientată nu stiu cum să procedez. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:37, 29 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, este adevarat ca din moment ce a acceptat anterior mostenirea, nu mai poate renunta acum pentru ca pe de-o parte acceptarea nu poate fi decat integrala iar pe de alta parte nu se poate reveni cu privire la acceptare si sa renunte ulterior. In acest caz, fratele dvs. poate imputernici o persoana sa il reprezinte la suplimentul de mostenire, urmand ca ulterior, daca nu doreste bunurile mostenite sa le vanda/doneze/partajeze cu ceilalti mostenitori sau cu o terta persoana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa și este.
Odată ce a rămas moștenitor și a acceptat succesiunea, a mostenit o cota parte din tot.
La faza asta nu se mai pune problema renunțării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)