avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am un apartament dobândit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am un apartament dobândit prin întreținere cu ...

Bună seara. Am un apartament dobândit prin întreținere cu parintii(având frati), tata a decedat și acuma eu cu mama am stabilit sa îl vindem(l-am radiat pe tata și mama mi-a cedat mie totul(sa nu fie problema cu fratii)).
Am găsit un cumpărător și banca respectiva nu a aprobat pentru ca creditul a fost dobândit prin întreținere(la momentul când cumpărătorul a mers la banca nu au fost făcute demersurile de mai sus). Acuma sunt singura proprietara eu (apare și în cf și la sarcini nu apare nimica gen ipoteca de rang sau ceva de genul, doar ca a fost dobândit prin întreținere). Acuma dacă vrea cineva sa îl cumpere și sa îl ia tot prin banca afectează la ceva chestia asta? (Cei de la banca a zis ca nu o sa îl pot vinde decât la cineva cu bani jos). Notara mia zis ca se poate și mia dat și nume de 2 3 bani dar am zis sa mai cere o parere. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:35, 29 Noiembrie 2023
am radiat pe tata și mama mi-a cedat mie totul

Cum anume v-a cedat?
Părinții v-au transmis bunul la încheierea contractului de întreținere (cu condiția sa ii îngrijiți pana la deces).
Deci la momentul "cedarii", mama nu mai avea imobilul în proprietate.
Adică a renunțat la uzufruct și doar eu sunt în cf proprietara doar ca scrie cum l-am dobândit.

raluk0207 a scris:

am radiat pe tata și mama mi-a cedat mie totul

Cum anume v-a cedat?
Părinții v-au transmis bunul la încheierea contractului de întreținere (cu condiția sa ii îngrijiți pana la deces).
Deci la momentul "cedarii", mama nu mai avea imobilul în proprietate.

Da, a renunțat la uzufruct (adica la dreptul de a locui și folosi casa)
Dar obligația intretinerii există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager silviaelena12 silviaelena12 Buna seara!In urma cu 5 ani mama mi a facut un act de donatie si uzufruct viager un imobil care era dobandit ca mostenire de la parintii ei,in acelasi act ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)