avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună seara ! O societate de asigurări refuză plata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună seara ! O societate de asigurări refuză plata daunelor ...

Bună seara ! O societate de asigurări refuză plata daunelor produse printr-un furt din locuință, in baza poliței de asigurare, motivând că furtul nu a fost comis prin efracție...! Dosarul poliției a fost trecut în categoria AN. E vorba de două persoane în vârstă care au fost deposedate de o sumă mare de bani, autorii profitând de neatenția specifică vârstei, într-adevăr, nu prin efracție ! Se mai invocă că aceștia n-ar fi dovedit proveniența sumei, deși acest lucru putea fi demonstrat !
Întrebarea : Ce soluții de rezolvare a problemei sunt ? Mulțumesc tuturor specialiștilor care îmi vor acorda atenție câteva minute !
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 14:19, 28 Decembrie 2023
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu prea aveți ce dovedi. Dacă nu există efracție, nu poate exista nici furt, decât cu complicitatea victimelor.

Banii albi pentru zile negre se țin la bancă, nu la saltea unde molia îi mâncă și hoțiii îi fură.
Dacă banii erau la bancă îi aveau și acum neatinși.

Nu cred că există în lumea asta companie de asigurare să asigure banii negrii ascunși la saltea.
Dacă vreți asigurarea banilor ALBI îi depuneți economii la bancă.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uitati -va la riscurile asigurate, nu exista in conditiile de asigurare a locuintei, la nici un asigurator, clauza de asigurare bani. Nu confundati clauza de ”asigurare bunuri din locuinta” cu banii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar banii depuși la bancă ca economii, sunt asigurați în limita a maxim 100.000 EURO, de către fondul de garantare a depozitelor constituite în sistemul bancar.

Banii fiecărui deponent la bancă sunt garantați până la 100.000 de Euro. În cazul în care banca nu mai poate rambursa banii deponenților, FGDB plătește o compensație care poate fi de maximum 100.000 Euro/persoană/ bancă. Compensațiile vor fi plătite în lei la cursul BNR din ziua în care sumele depuse la bancă nu mai pot fi rambursate deponenților, indiferent de moneda în care a fost constituit depozitul. Deponenții nu suportă costul ridicării în numerar a compensației sau transferului sumei respective într-un cont bancar.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot sa-mi imaginez cum puteti presupune ca banii ar fi negri din moment ce sunt tinuti acasa!

Alte discuții în legătură

În caz ca banca da faliment sai se desfiinteaza, cum își poate ... goplanet goplanet În caz ca banca da faliment sai se desfiinteaza, cum își poate recupera o persoana fizica banii din conturi? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu euro? cretzustancu cretzustancu ÎN CAZUL PRÃBUSIRII MONEDEI EURO: CE SE ÎNTÂMPLÃ, CUM SE POT RECUPERA (CONVERTI IN RON), SUMELE ÎN EURO DETINUTE ÎN CHASH (LA SALTEA) - CARE NU SE AFLA ... (vezi toată discuția)
Despagubire gard furat Lulica Lulica Buna seara Am urmatoarea situatie: de cand a inceput vremea asta foarte urata, tatal meu s-a mutat la mine casa lui ramanand nelocuita. Azi ne-a sunat un ... (vezi toată discuția)