avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara , Mama mea are 14 ani si o luna in campul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara , Mama mea are 14 ani si o luna in campul muncii , ...

Buna seara ,
Mama mea are 14 ani si o luna in campul muncii , iar varsta ei este de 70 de ani. Pana in prezent nu beneficiaza de pensie. Am vazut ca noua lege este promulgata , iar femeile beneficiaza de reducere pt fiecare copil nascut.
Exista posibilitatea sa i se adauge la cei 14 ani si o luna aceasta reducere , pentru a isi depune dosarul de pensie?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:51, 30 Noiembrie 2023
Reducerea se aplica varstei standard de pensionare , nu stagiului minim de cotizare . Ar avea nevoie de minim 15 ani lucrati pentru a avea dreptul la pensie .
Va multumesc mult!
Poate să cumpere cele 11 luni pentru a completa stagiul de cotizare
Încercați la casa pensiilor
Poate incheia contract de asigurare si pentru viitor.
Adica pentru cat ii lipseste din stagiul minim de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai Sotia mea este nascuta pe data de 23.06.1958,are o vechime in munca de 24 ani,din care 14 ani si 11 luni in gr.II de munca.Doresc sa ma informez cand are ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? catalina alecu catalina alecu Va rog sa-mi spuneti daca pot iesi la pensie la varsta de 50 de ani (respectiv in ianuarie 2010)daca am 30 de ani vechime in munca, dintre care 17 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Pensie - cand si cat? andreidarius andreidarius Mama mea implineste anul acesta 57 de ani si are lucrati zi la zi 20 de ani, in conditii normale de munca. Cand se poate pensiona anticipat ( si cat pierde in ... (vezi toată discuția)