avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto ridicat din parcare de resedinta cu plata cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto ridicat din parcare de resedinta cu plata cu permis handicap in parbriz

Am parcat 4 zile consecutiv auto dat in folosinta de la locul meu de munca, pe care l-am folosit la acel moment la transportul unui membru de famile cu dizabilitati, pe un loc de parcare de resedinta nenominal din S3, in dreptul scarii de bloc unde locuiesc si unde era cazata temporar (max 2 saptamani) ruda mea de gradul 1 cu dizabilitati. In zona sunt cateva locuri special amenajate pentru parcarea auto persoane cu dizabilități dar ocupate just de alte masini. In urma unei sesizari deschise de un "observator vigilent" in aplicatia Primariei S3, masina a fost ridicata si depozitata de Politia Locala S3, desi permisul/autorizatia de parcare pentru persoane cu handicap era afisat vizibil in parbrizul masinii. Am recuperat masina din spatiul de depozitare dupa plata serviciilor de ridicare, transport si depozitare si am primit actele intocmite de politistul local (agent constatator), dispozitia de ridicare, si nota de prezentare pentru recuperare masina, pe care am specificat existenta permisului de parcare din parbrizul masinii. Conform celor scrise in acte urmeaza sa primesc si PV ul cu amenda asta si in urma stabilirii conducatorului autoturismului. Am sanse mari sa obtin anularea amenzii ce va veni si sa recuperez suma platita pentru ridicarea masinii sau nu are rost sa ma adresez instantei pentru nu voi avea argumente legale? Ms!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:44, 29 Februarie 2024
Ati contestat pv si ati avut castig de cauza? Nu prea cred, scopul politiei locale este de a strange bani pentru bugetul primarului palmier. Au facut regulamentul de parcare in s3 in asa fel incat sa nu existe temei legal pentru contestarea pv. Iar legislatia este facuta in acelasi mod pentru persoanele cu dizabilitati, parcarea cu legitimatie se poate face numai pe locuri "special amenajate", acestea se afla numai in parcarile institutiilor sau centrelor comerciale care sunt obligate la un anumit de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, nu si in cazul parcarilor de pe domeniul public. Cu toate ca masina are legitimatie pentru persoane cu handicap la vedere, politia locala procedeaza la sanctionare. iar o actiune in instanta este sortita esecului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegala? AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Mi s-a ridicat masina parcata pe un loc de handicap. Organele nu u vazut cardul legitimatie de handicap care imi confera acest drept. S-a ... (vezi toată discuția)
Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)