avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Am o intrebare care nu o cam inteleg. As ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Am o intrebare care nu o cam inteleg. As dori sa ma ...

Buna ziua.
Am o intrebare care nu o cam inteleg. As dori sa ma abilitez la serviciul extern ssm. Am facultatea tehnica de Inginer Diplomat, master de 180 ore manegement de ssm, curs inspector specialist ssm de 95 ore.
Intrebarea mea este ,trebuie sa mai demonstrez cei 5 ani vechime, precizez ca eu am lucrat tot la firma mea de 10 ani si nu m-am angajat pe nici o functie. Multumim
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
Hibri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hibri , utilizator 21:19, 30 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada celor 5 ani (atentie, este vorba de vechime in domeniul ssm) trebuie sa existe la dosarul depus la ITM pentru abilitare ca SEPP.
ok, multumesc mult pt raspuns
Întrebați la ITM, la comisia de abilitare, cum puteți sa faceți dovada că pe perioada cât ați activat in propria firmă v-ati asumat desfășurarea activităților de securitate și sănătate în muncă așa cum este prevăzut de art. 16 și 17 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006. De retinut că asociatii pot desfășura activitate în propria firmă fără contract de muncă.
ART. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: (:::) etc.

și

ART. 17
(1) În cazul întreprinderilor care au între 10 şi 49 de lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă........................................etc

Hibri a scris:

Buna ziua.
,trebuie sa mai demonstrez cei 5 ani vechime, precizez ca eu am lucrat tot la firma mea de 10 ani si nu m-am angajat pe nici o functie.

Multumesc pt raspuns, Asta ma gandeam si eu , ca doara in firma Titularul si lucratorul desemnat cu curs de minim 40 ore in domeniul ssm. la mine nu a fost cazul cu lucrator desemnat, dar asta e ca nu pot dovedi doar ca asociat unic si administrator. O sa intreb la ITM sa vad ce zic. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate inspector ssm costy0866 costy0866 Buna ziua . Lucrez la o societate cu program de 8 ore ca Sef Serviciu Intern Prevenire si Protectie , Responsabil PSI , Responsabil Mediu (Am toate atestatele ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)