avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare Decizie ICCJ 61 la spital.In cazul de fata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare Decizie ICCJ 61 la spital.In cazul de fata personalul incadrat pe anexa VIII din L153 din 2017 a solicitat in instanta reincadrarea pe anexa VII.Avand in vedere ca pana la aceasta data cauza nu este solutionata,conducerea spitalului poate proceda

Aplicare Decizie ICCJ 61 la spital
Cel mai recent răspuns: jojo , utilizator 10:38, 1 Decembrie 2023
În interpretarea şi aplicarea prevederilor art. 2 alin. (1) lit. c) şi ale art. 36 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea personalului tehnic, economic şi socioadministrativ din cadrul spitalelor publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătăţii, se realizează potrivit anexei nr. VII la Legea-cadru nr. 153/2017.

Dezlegarea dată problemelor de drept este obligatorie de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar pentru instanța care a solicitat dezlegarea, de la data pronunțării deciziei.

In speta, puteti promova o actiune in instanta impotriva spitalului.
Exista deja 2 procese pe rol nesolutionate inca. Spitalul ,la solicitarea salariatilor poate emite act administrativ de reincadrare ACUM tinand cont de Decizia ICCJ 61 dar mai ales de OUG 99/2023 ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca emite acea Decizie, atunci litigiile nu mai au obiect ... V-am mai spus OUG 99/2023 se aplica pentru viitor nu pentru trecut.
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aplicarea Deciziei ICCJ 61 la spital, pe cale amiabila inainte de a se judeca procesele poate da dreptul angajatorului sa solicite petentilor renuntarea la cheltuielile de judecata si/sau a solicitarii diferentelor pe 3 ani in urma,tinand cont ca reincadrarea imediata presupune sa -si primeasca drepturile inainte de pronuntarea instantei,in timp ce castigarea acestor drepturi in instanta presupune reincadrarea dupa un timp mai indelungat iar drepturile anterioare castigate se dau etapizat in termen de 5 ani. Care este conduita legala/corecta pe care trebuie sa o aiba angajatorul. Multumesc!

jojo a scris:

Aplicare Decizie ICCJ 61 la spital

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor conditii periculoase dupa publicarea oug 99 nov.2023 ... jojo jojo Acordare spor conditii periculoase dupa publicarea OUG 99 nov.2023 tinand cont de alin (2).Avand in vedere ca inantea publicarii OUG 99 spitalul a documentat ... (vezi toată discuția)
Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am o nelămurire privitor la redobândirea drepturilor ... stelan44 stelan44 Buna ziua!Am o nelămurire privitor la redobândirea drepturilor salariale și a sporurilor prevăzute de legea 153/2017.. Lucrez la Maternitatea Bucur,unde, ... (vezi toată discuția)