avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 ...

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului sanatatii. Ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 15:38, 20 Ianuarie 2023
Deciziile ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept sunt obligatorii doar pentru instante , nu si pentru alte autoritati . Doar deciziile CCR sunt general valabile .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
Potrivit art. 517 alin.4 CPC ”Dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I” iar potrivit art. 521 alin. 3 ”Dezlegarea dată problemelor de drept este obligatorie de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar pentru instanţa care a solicitat dezlegarea, de la data pronunţării deciziei.” Nu se face referire la instante. Ma interea cum interpretati dispozitivul Deciziei nr. 61/2022
128. Dacă la alin. (1) şi (2) al art. 36 din Legea-cadru nr. 153/2017 legiuitorul se referă la „reîncadrarea” personalului salarizat potrivit legii pe noile funcţii, grade/trepte profesionale, gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă şi vechime în specialitate/vechime în învăţământ avute, cu stabilirea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare şi indemnizaţiilor lunare potrivit art. 38, ulterior, la alin. (3) şi (4), în cazul personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi din cele aflate sub controlul Parlamentului, a avut în vedere „salarizarea” acestuia, distincţie justificată de faptul că anexa nr. VII la legea-cadru nu cuprinde şi o reglementare a funcţiilor acestui personal, precum în cazul anexelor corespunzătoare familiilor ocupaţionale de funcţii bugetare detaliate anterior.
După cum puteți vedea Decizia 61/2022 a ICCJ nu face diferență după modul de subordonare. Dar într-adevăr deciziile ICCJ sunt obligatorii doar ptr Instanțe. Cel mai bine este să vă adresați instanței cât mai curând. Doar așa veți putea să vă primiți și drepturile salariale neacordate pentru ultimii trei ani de la data depunerii cererii de chemare în judecată
Stimata @dana manea , din ambele articole pe care le-ati aratat - 517(4) si 521(3) - ati lasat afara exact sintagmele “ pentru instante “ si “ pentru celelalte instante “ . Chiar se face referire la instante .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
Ne-am adresat instantei de judecata, iar dispozitivul sentintei ramasa definitiva in data de 15.12.2022, dupa publicarea in M.O. a Deciziei nr. 61/2022 ]n data de 07.12.2022 este ”Admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga paratul la stabilirea cresterilor salariale prevazute de art. 38 alin 4 din Legea nr. 153/2017, incepnd cu data de 01.01.2019, raportat la prevederile anexei VII la Legea -cadru nr. 153/2017, corespunzător functiei, nivelului studiilor , gradului/treptei profesionale si gradatiei detinute de fiecare reclamant. Obliga paratul la plata catre reclamanti a diferentelor salariale rezultate din recalculare, incepand cu data de 01.01.2019 si pana la data pronuntarii prezentei sentinte, actualizate cu indicele de inflatie su cu dobanda penalizatoare, de la data exigibilitatii fiecarei obligatii lunare de plata si pana la data platii sumelor datorate.” Unitatea intelege ca ne da niste cresteri salariale, respectiv diferente insa nu ne incadreaza pe anexa VII intrucat nu este prevazut in sentinta iar Decizia nr. 61/2022 nu ni se aplica fiind subordonati Consiliului judetean

Alte discuții în legătură

Aplicare decizia iccj nr.2/13.03.2023 nicky63 nicky63 Bună ziua. În data de 13.03.2023 ICCJ s-a pronunțat favorabil,prin RIL, în privința Legii197/2021 și a statuat recunoașterea, ope legis, a ... (vezi toată discuția)
Anulare pv contraventie - amenda radar Ad1 Ad1 Buna ziua, Am facut o contestatie pentru anularea unui PV de contraventie pentru depasirea vitezei in localitate si am castigat in fond la Judecatorie dar am ... (vezi toată discuția)