avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare PV contraventie - amenda radar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare PV contraventie - amenda radar

Buna ziua,
Am facut o contestatie pentru anularea unui PV de contraventie pentru depasirea vitezei in localitate si am castigat in fond la Judecatorie dar am pierdut la apelul facut de IPJ la Tribunal, cu mentiunea ca operatorul radar nu este acelasi cu cel constatator, ci la o distanta de cativa km. La apel Tribunalul a retinut ca recent Decizia ICCJ nr 4/2017 stabileste ca legala aceasta constatare si sanctionare, mi-au respins contestatia si au constatat ca este gresita solutia pronuntata de Judecatorie. Procesul la Judecatorie s-a terminat in noiembrie anul 2016 iar in ianuarie s-a depus apelul.
Poate instanta sa foloseasca o decizie luata de ICCJ in timpul procesului sau trebuie sa se refere la legile si deciziile ICCJ anterioare savarsirii contraventiei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 12:00, 14 Iulie 2017
Art. 521 alin. 3 din Codul de procedura civila:

"Dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I."

Din pacate, solutia in cazul D-vs. va ramane neschimbata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori o informatie juridica legata de o contestatie ... Iulian Penisoara Iulian Penisoara Buna ziua. As dori o informatie juridica legata de o contestatie facuta la un proces verbal facut de un agent rutier pentru depasirea limitei de viteza cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal incheiat cu o ora inaintea savarsirii contraventiei marturie marturie Buna dimineata, Am fost detectat de aparatul radar circuland cu 101 km/ora intr-o localitate, apoi am fost oprit de alt echipaj de politie intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)