avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e legală camera de supraveghere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e legală camera de supraveghere?

Buna ziua!
De câteva luni de zile cam la câteva seri niste derbedei de copii sau adolescenți arunca cu oua, pietre sau alte obiecte spre geamul meu de la balcon și de la camera dar și al vecinului. Cum as putea instala o camera de supraveghere legal? înainte să îmi fie spart geamul.....
Camera ar fi montata la balcon și dă spre gradina din fata balconului și spre aleea de la bloc, de pe alee arunca copii, deci e necesar să surprindă și drumul.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2023
JURJIUROZ1977, utilizator
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Buna ziua,

Daca utlizati un sistem care sa surprinda imagini de pe proprietatea dumneavoastra, legislatia privind protectia datelor cu caracter personal nu vi se aplica.

Daca, insa, sunt filmate curtile vecinilor, aleile, spatiile publice, atunci legislatia GDPR va este aplicabila.


Asadar, existenta camerelor CCTV trebuie semnalizata, cu o pictograma, prin care le aduceti la cunostinta tertelor persoane surprindeti imagini, prin intermediul unei filmari.

Prelucrarea imaginilor trebuie realizata la minim, anume sa supravegheati anume zone, pentru a va atinge scopurile.

Totodata, utilizarea filmarilor nu trebuie realizata in scop de spionaj.

Vecinii pot fi instiintati si consultati, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa ... Simona radu Simona radu Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa monitorizeze mașină proprie sau trebuie autorizație și acordul cuiva? (vezi toată discuția)
Supraveghere video unitati scolare andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Am auzit cum ca ar exista o noua lege care permite supravegherea audio-video in unitatile scolare. Dar, camerele nu trebuie montate in vestiare, ... (vezi toată discuția)
Montarea camerelor video in cresa timy2303 timy2303 Buna ziua! Cat este de legal/ilegal ca intr-o cresa sa se monteze camere video, fara acordul personalului angajat (educatoare, ingrijitoare, personal ... (vezi toată discuția)