avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... validare poprire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

validare poprire

Buna ziua
Va rog daca ma poate indruma cineva.
Spetza este urmatoarea: prin hot. def. si irevocabila paratul trebuia sa-mi plateasca cheltuieli de judecata. M-am judecat pe Legea 10, am anulat contractul de vc al paratului cu unitatea detinatoare, am evacuat paratul. Acesta imi datoreaza cheltuieli de judecata. Am investit hotararea. Am mers la executor si l-am evacuat. Dupa care, paratul s-a judecat cu unitatea detinatoare si cu Min. Fin. si a obtinut o hotarare def. si irevocabila prin care Min. Fin. trebuia sa-i achite pretul platit pt. imobil. In procesul lui cu Min. Fin. eram si eu parat, dar instanta mi-a admis exceptia calitatii procesuale pasive. Am legalizat hotararea prin care Min. Fin. trebuie sa-i plateasca despagubirile. Executorul meu nu a reusit sa-l mai gaseasca pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata. Asa ca, a facut adresa la Min. Fin. dar acestia i-au raspuns ca paratul din procesul meu nu a deschis cont la Trezorerie pentru a-si primi inapoi banii achitati pt. imobil. Am deschis actiune la Judecatorie pt. validare poprire indicand ca tert poprit Min. Fin. Acestia, prin intampinare au spus ca respectivul nu a investit hotararea si au invocat art. 374 alin. 1 cod procedura civila. Spun ca, sentinta nefiind investita nu este susceptibila de a fi pusa in executare. Deasemenea spun ca paratul din dosarul meu nu s-a adresat Min. Fin. cu o cerere de plata voluntara sau executorie. Min. Fin. invoca si art. 379 cod procedura civila.
Intrebarea este: mai am vreo sansa sa recuperez cheltuielile de judecata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 20:08, 2 Februarie 2010
Daca ati solicitat infiintarea popririi in baza hotararii investite prin care vi s-au acordat cheltuielile de judecata iar hotararea prin care a primit despagubiri debitorul este irevocabila, instanta va trebui sa valideze poprirea asupra platilor pe care le va efectua MFP in orice mod debitorului...
Va multumesc pentru raspunsul promt. Imi puteti indica va rog in baza carui art. pot solicita instantei validarea popririi?
Am solicitat instantei infiintarea popririi in baza hot. investite prin care mi s-au acordat cheltuieli de jud., iar hotararea prin care Min. Fin. este obligat sa-i plateasca debitorului meu despagubiri este irevocabila si am legalizat-o.
Va multumesc din nou.
Validarea popririi are temei in dispozitiile art.460 C.p. civila. Va recomand sa urmariti si dispozitiile art. 452 si urmtoarele C.p. civila referitoare la poprire..
Multumesc din nou. Am citit C.p.civ. si am inteles ca daca eu am investit decizia iar Hot. prin care Min. Fin este obligat sa plateasca debitorului meu despagubirile, instanta va dispune validarea popririi. Va multumesc din nou.
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie a executarii silite mobexport mobexport Buna seara va rog daca ma poate lamuri cineva: in noiembrie 2004 a ramas irevocabila o sentinta civila prin care s-a dispus evacuarea unui chirias. In ... (vezi toată discuția)
Validare poprire victoriada victoriada Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea ... (vezi toată discuția)
Pensie major page page Buna ,în situatia în care în urma unei hot. def. prin care pârâtul pensionar a fost obligat la plata unei pensii lunare pt. sotia sa ,instanta nu trimite ... (vezi toată discuția)