avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratii la institutiile statului, dupa revenirea in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratii la institutiile statului, dupa revenirea in tara

Buna. Am lucrat (si locuit) timp de 2 ani de zile intr-o alta tara UE. Acuma ca m-am intors in tara, trebuie cumva sa depun ceva declaratie, sau sa fac ceva anume, pentru:

a) Era ceva numit "evitarea dublei impuneri" -- ca, daca ai platit taxe intr-o tara (tara de rezidenta), sa nu mai trebuiasca sa platesti taxe si pentru cealalta tara (cea de domiciliu permanent). Aici ar fi inclus nu numai salariul, ci si castiguri/pierderi din fonduri mutuale de investitii, actiuni, dividende, etc.
b) Trebuie sa completez ceva declaratie, sau sa fac ceva, pentru ca acesti 2 ani pe care i-am lucrat in strainatate sa imi fie recunoscuti in Romania, pentru varsta de pensionare, sau orice alte calcule in ce priveste pensia (adica, sa nu fie luati in calcul doar anii lucrati in Romania, pentru ce priveste pensia).
c) Daca mai exista orice alta declaratie, sau chestiune, in afara de aceste doua.

Apreciez mult orice informatii.

Va multumesc,
Samuel Ghinet
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
osculumtenebris, utilizator

Alte discuții în legătură

Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)