avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua am o întrebare legata de alocația de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua am o întrebare legata de alocația de stat, în luna ...

Bună ziua am o întrebare legata de alocația de stat, în luna august am aplicat în România pentru alocație pentru cele 3 fetițe ale mele 14 ani 9 ani cea de a treia avea în momentul de față 2 luni, fetita cea mare este născută în România, cea mijlocie și cea mica sunt născute în anglia menționez ca nu am dreptul la alocație în UK din cauza venitului aicea alocația este ca un ajutor social dacă depășești o anumita suna copilul nu mai primește alocație deci nu mai am dreptul din anul 2023 ianuarie iar pe anul 2021, 2022 am dat toți banii înapoi statului care au fost pentru alocație, în 27 noiembrie 2023 am primit răspuns in posta 4 hărti pe doua din ele scria alocație suspendata pe motiv ca locuim în Marea Britanie iar pe celelalte 2 scria alocație acceptă, acuma nu știu care este buna cea accepta sau suspendată. Întrebarea mea este am dreptul la alocație în România dacă nu primesc din Marea Britanie nici un leu.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:53, 3 Decembrie 2023
Nu văd un argument legal, de ce statul român ar trebui să plătească alocație de stat unor copii născuți în altă țară, și care locuiesc în prezent în aceeași țară straină, unde părinții lor plătesc DĂRILE/TAXELE/ASIGURĂRILE SOCIALE și IMPOZITELE statului respectiv.

Dumneavoastră părinții contribuiți cu impozite/taxe/asigurări sociale la statul ROMÂN, sau la cel BRITANIC`??!
Deci care STAT are obligații să vă plătească alocații copiilor dvs, ROMÂNIA sau UK`?!

Oare contribuabilul român trebuie să plătească alocație unor copii, ai căror părinți plătesc DĂRILE, TAXELE/IMPOZITELE către bugetul altui stat`??!

Mai așteptați și alte opinii dacă vor veni.
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil taiata hellticket hellticket doresc sa imi spuneti daca cei de la directia pt protectia copilului au voie sa taie alocatia copilului?? mentionez ca parintii sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil damian71 damian71 Buna am si eu o intrebare nepotul meu e nascut in spania are 8 ani nu a beneficiat de nici o alocatie din romania pina acum. Are dreptul la alocatie din ... (vezi toată discuția)