avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! in 2019 am obtinut o hotarare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! in 2019 am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ...

Buna ziua! in 2019 am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva impotriva asociatiei de proprietari prin care instanta anula niste sume inregistrate ilegal in contabilitate. Asociatia a fost reclamanta in proces deci a primit hotararea respectiva. In cursul anului 2019 eu am transmis in scris o notificare catre asociatie in care am cerut stornarea sumelor respective si am atasat copia legalizata a hotararii. In 2023 am verificat fisa client a proprietatii mele si am observat ca asociatia nu a stornat sumele respective.

Ce ma sfatuiti sa fac, sa apelez la un executor judecatoresc sau sa fac o plangere la parchet pentru abuz in serviciu prin neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 15:14, 4 Decembrie 2023
Contactati un executor judecatoresc.
Atentie ca se poate invoca presciptia dreptului de a cere executarea silita.

Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.
da, m-am gandit ca s-ar putea invoca prescriptia dar pe de alta parte ma gandesc sa actionez in penal pentru abuz in serviciu iar aici se poate spune ca doar o instanta poate invoca prescrierea dreptului la actiune.

Cornel Vasile a scris:

Atentie ca se poate invoca presciptia dreptului de a cere executarea silita.

Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea ... Lumyna Lumyna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea situatie: in anul 2019 am castigat procesul impotriva asociatiei de proprietari (eu avand ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate contestatie executare clauze abuzive Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare care a fost respinsa si as dori sa depun apel, insa nu stiu daca as avea castig de cauza. o sa descriu pe scurt ... (vezi toată discuția)
Executare angajator. shinebtu01 shinebtu01 Bună seara, În 2015 firma unde eram angajat nu mi-a plătit tot salariul. În 2016 am acționat în instanta, la finalul lui 2017 tribunalul a soluționat ... (vezi toată discuția)