Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea situatie: in anul 2019 am castigat procesul impotriva asociatiei de proprietari (eu avand calitatea de parata) si am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care instanta anula debitele restante pe care asociatia mi le calculase in mod eronat. Nu am apelat la executorul judecatoresc ci m-am adresat printr-o cerere pe care am trimis-o cenzorului asociatiei, cerere insotita de un exemplar original al hotararii respective (cea cu stampila de definitiva) solicitand anularea sumei precizate de instanta. De curand am solicitat copii dupa fisa mea contabila si am vazut ca suma respectiva nu a fost stornata din contabilitate, programul informatic calculand in continuare penalizari la sumele anulate de instanta de judecata.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face acum o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti sau pentru abuz in serviciu, ori ar fi mai bine sa ma adresez instantei civile pentru constatarea acestei probleme? Ma gandesc ca daca o hotarare nu este pusa in executare in trei ani ea se prescrie, nu?