Buna ziua si multumesc anticipat pentru participarea la aceasta discutie.
In martie 2014 am cumparat un apartament executat silit. Pe caile legale executorul a invitat la masa credala pe cei ce aveau pretentii prin vanzarea apartamentului.
Asociatia de proprietari avea de recuperat de la proprietarul executat o suma restatnta asa ca au actionat in sensul recuperarii datoriei cu o gratioasa pasivitate. Nu au inregitrat datoria la cadastru si nici n-au intrebat pe nimeni nimic. In schimb mi-au imputat acea suma mie, ca adjudecatar, pe lista de plata. Total ilegal.
Cum am mai citit si despre practica anumitor asociatii, acestia au refuzat sa-mi incaseze banii care erau datoria mea pe motiv ca intai sa platesc datoria fostului proprietar. A urmat tot tacamul: tatonari, contestatii la lista de plata, sesizarea le departamentul asociatii din cadrul primariei, consiliere politist de proximitate, Intr-un sfarsit m-au actionat in judecata pt neptata datoriilor: post + dupa adjudecare. Mai mentionez ca nu au cont bancar, nu mi-au ridicat mandatul postal cu sumele oferite de mine catre Asociatie.
In urma procesului in martie 2015 s-a dat sentinta partial in favoarea mea. Respectiv, sa platesc doar datoriile mele si nu cele ale fostului proprietar. Aditional m-a obligat la jumatate din cheltuielile de judecata plus 100lei titlu de penalizari adunate cat timp Asociatia a refuzat sa-mi primeasca banii.
Am sperat ca Asociatia (presedinte, administrator, cenzor si ce-o mai fi) sa-si recunoasca greseala si sa imi stearga aceste penalizari.
Nu a fost asa. Iar eu am refuzat sa le platesc intrucat au izvorat din pasivitatea dumnealor. Intre timp, cu dedicatie pt mine au ridicat valoarea cuantumului penalitatilor la 0.08%.
Lista de plata arata in felul urmator: suma la zi, restante zero, penalitati 500 lei. Aceste penalitati cresc.
1. stiu de existenta unei ordonante care limiteaza cuantumul penalitatilor la 0,02%. Este valabila?
2. cum pot sa silesc Asociatiea sa-si recunoasca greseala si sa imi stearga penalitatitle izvorate din greseala lor, fapt ce reiese si din hotararea judecatoreasca din martie 2015?
3. cand se prescriu aceste penalitati?
4. daca 0.08% este ilegal ce pot face sa scap de aceste penalitati?
Mai este valabila aceasta ordonanta?
[ link extern ]
UG nr. 50/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscale
Articolul 120^1 Penalităţi de întârziere
(2) Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.