avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pâna in Ianuarie anul viitor ara matusa asigurare la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pâna in Ianuarie anul viitor ara matusa asigurare la casa de ...

Pina in Ianuarie anul viitor ara matusa asigurare la casa de sanatate platita doar ca nu lucreaza de mai multi ani, a decedat ieri din cauza cancer mamal metastaza , intrebarea mea este ca am dreptul la ajutor de deces ? daca nu era in cimpul munci de mai multi ani din cauza boalei doar ca asigurarea de sanatate eu am plotit in continuare numai contributie la fondul de pensii nu am platit !
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:10, 3 Decembrie 2023
Nu are nicio legatura plata la CAS cu ajutorul de deces.
Doar atunci cu ce are legatura ?
Eu asa stiam , adica asa am citit ca trebuie sa fii asigurat ca sa poti beneficia de ajutor de inmormintare
Nu mai inteleg nimica ! nu stiu atunci ce spune legea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, ca să beneficiați de ajutorul de deces mătușa trebuia să fie asigurată la sistemul public de pensii, nu la cel de sănătate.

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare nutica nuti nutica nuti Buna ziua.Matusa mea a fost nevazatoare grad 1 cu însoțitor handicap din copilărie decedata la 87 ani ,doresc sa stiu daca beneficiez de ajutor inmormintare ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotia si copilul supravietuitori alina_puff alina_puff Buna ziua am o intrebare unchiul meu a decedat in urma unei boli cumplite cancer pulmonar si alte complicati am inteles ca copii pot benificia de o ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager MyEmy MyEmy La data decesului ei, matusa mea era divortata, nu a avut copii si garsoniera in care locuia era proprietatea ei, fiind cumparata de ea cand era deja ... (vezi toată discuția)