avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua....vreau să divorțez ....imobilul este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua....vreau să divorțez ....imobilul este moștenire ...

Bună ziua....vreau să divorțez ....imobilul este moștenire de la tatăl meu in care sunt coproprietar cu mama mea...75/sută eu...25/sută mama....Avem și doi minori....Logic nu ar avea dreptul la imobil nu??? Decât la lucrurile dobândite împreună... mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 20:28, 3 Decembrie 2023
Da, nu are. Veti imparti doar bunurile cumpărate în timpul casatoriei.
Cota parte ce va revine este bunul dvs propriu cealaltă cota proprietatea mamei.Sotia poate avea doar un drept de creanță dacă a contribuit alături de dvs la renovare ,îmbunătățiri etc.
Nu are niciun drept de proprietatea soția dvs asupra locuinței moștenite de la tata.
Faptul ca aveți doi copii minori nu ii conferă niciun avantaj asupra proprietății dvs.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu procedura divortului și drepturile pe care sa le solicitati în legătură cu minorii: autoritatea parinteasca, locuinta acestora după divorț, programul de vizita, cuantumul și modalitatea de plata a pensiei de intretinere etc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Sotia are drepturi legale dupa divort, daca sotul primeste mostenire de la parinti? ita ita Casatoriti din anul 1987, divorteaza in 2014 dupa 27 ani de casnicie. In anul1996 sotul ramane singurul mostenitor al unei case prin documente legale cu act ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de catre ambii soti _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste clarificarea unei situatii jur : impreuna cu sotul meu am cumparat in timpul casatoriei un imobil, dar ... (vezi toată discuția)