avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, tatăl meu a decedat, eu si frații mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, tatăl meu a decedat, eu si frații mei am primit ...

Bună seara,tatăl meu a decedat ,eu si frați mei am primit citație pentru a ne prezenta în tribunal în calitate de pârât ,reclamați fiind soția tatălui meu și copii pe care ii are ea cu tatăl meu,noi nu vrem sa renunțăm la dreptul nostru,oare ar trebui sa ne reprezinte un avocat în instanță?
Buna ziua, ar fi bine sa va angajati un avocat. In functie de cele argumentate prin cererea de chemare in judecata, pot aparea multe probleme pe parcursul solutionarii dosarului si daca nu stiti sa le rezolvati puteti pierde procesul.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In termen de 1 an , de la deces, exprimati-va optiunea de a mosteni.

Dreptul de optiune succesorala trebuie exercitat in termen de 1 an, termen care curge de la decesul autorului dvs.

Puteti perfecta o declaratie notariala.

Acceptarea tacita a mostenirii intervine in acelasi termen, prin acte prin care succesorul lasa sa se intrevada vointa de a succede.(preluarea bunurilor, plata impozitelor si a taxelor, instrainarea unor bunuri ).

Depuneti intampinare, prin care va exprimati pozitia procesuala.

Puteti solicita atribuirea bunului comun, ori primirea unei sulte, o suma de bani cu titlu de despagubire , conform cotei-parti detinute din dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata ContSters412228 ContSters412228 Tatăl meu este recăsătorit si sotia lui are un copil.Daca nu ținem legatura si se va intampla ceva cu tatăl meu ,eu voi putea sa il mostenesc cu ceva ?Ma ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)