avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza in situatia urmatoare: Copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza in situatia urmatoare: Copil conceput inafara ...

Cum se procedeaza in situatia urmatoare:
Copil conceput inafara casatoriei,intre timp s a oficializat casatoria, copilul s a nascut, este pe numele actualului sot, insa in urma testului de paternitate am aflat ca nu el este tatal biologic al copilului, (am fost in perioada aceea despartiti,apoi ne am impacat,dar aparent copilul rezultat este al celuilalt partener din perioada despartirii)
Cum se procedeaza intr o astfel de situatie,(care sunt pasii/ce trebuie facut), tatal biologic vrand sa treaca copilul pe numele lui,fiind al lui,nu al actualului sot?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:40, 4 Decembrie 2023
Biologicul , dvs sau sotul, sa tagaduiti paternitatea in instanta, asa se procedează.
Fara a ajunge in instanta nu este posibil? Va referiti la acea "tagada de paternitate" nu? Din cate am citit poate dura multe luni de zile sau am inteles eu gresit? Sotul stia partial situatia (ca era posibil sa nu fie al lui) si nu are de gand sa se impotriveasca cu nimic.si in aceste conditii tot in instanta trebuie rezolvata situatia,alta varianta nu exista nu?

gi-jane2 a scris:

Biologicul , dvs sau sotul, sa tagaduiti paternitatea in instanta, asa se procedează.

Doar în instanță se poate judeca tăgada de paternitate, și instanța va dispune efectuarea testului ADN. Poate dura și ani de zile procesul, ar fi minunat să dureze doar câteva luni.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
Dapix, utilizator
nu are de ce sa dureze ani de zile, dar probabil ca luni, va dura.
Si da, doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Bună... am fost căsătorită și m-am despărțit fără sa bag ... Mirelahanciuc1989 Mirelahanciuc1989 Bună... Am fost casotorita și mám despărțit fără sa bag divorț am stat cati va ani asa între timp miam facut o relatie unde a rezultat un copil... ... (vezi toată discuția)