avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția ...

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în România
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:09, 21 Decembrie 2023
Nu puteti conduce, din moment ce aveti aceasta interdictie.
Efriam a scris:

Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în România
conformitate cu prevederile art. 114 indice 1, din OUG 195/2002
Republicat, si având in vedere Decizia Penalã nr. 1444/22.11.2022 a Curtii de Apel Craiova, definitiva la data de 22.11.2022, prin care dm
Cum să intaleg vă rog frumos eu am fapta făcută în 2020 am fost prins sub influența alcoolului și sunt sup supravegherea mi-a venit dispun să nu conduceți pe teritoriul Românie 1 an cu data următoare și a trecut un an de la hârtia aia puteți să-mi explicați vă rog frumos
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
Efriam, utilizator
Legea spune asa :

Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritatea română se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printro hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal;
c) abrogată;
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.
e) permisul de conducere a fost obținut cu încălcarea normelor legale, situație constatată de instanța competentă.
f) permisul de conducere a fost obținut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârșirea uneia dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1) și (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru săvârșirea unei infracțiuni care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(la 02-03-2023, Litera f) din Alineatul (1), Articolul 114 , Capitolul VII a fost modificată de Punctul 12, Articolul I din ORDONANȚA nr. 11 din 31 ianuarie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 31 ianuarie 2023 )
(2) Permisul de conducere se anulează și în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabilește prin regulament.

Articolul 114^1
În cazul titularului unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dacă acesta se află în unul dintre cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) lit. a), b) sau d), se dispune interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de 1 an, începând cu ziua imediat următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, în condițiile stabilite prin regulament.
[ link extern ]
Nu conteaza ca aveti permis strain, aveti o interdictie de a conduce un an in Romania. Nu mai e nimic de comentat.

Dar încă o întrebare iertați-mă vă rog frumos a trecut un an de la definitivă înseamnă ca pot să conduc în România asta am vrut să întreb va mulțumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
latka, utilizator
Dacă a trecut acel an, da.

Efriam a scris:

Dar încă o întrebare iertați-mă vă rog frumos a trecut un an de la definitivă înseamnă ca pot să conduc în România asta am vrut să întreb va mulțumesc frumos

Alte discuții în legătură

Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma ... User0798 User0798 Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma consumului de alcool pe 05.mai anul acesta trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei. Eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ... immer immer Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă ... Ipotești Ipotești Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă un autovehicul in Ro .cu un permis eliberat de o autoritate străină ? Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)