avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți cine are ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă ...

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți cine are interdicție să conducă un autovehicul in Ro .cu un permis eliberat de o autoritate străină ? Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Ipotești , utilizator 16:09, 21 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După cum vi s-a răspuns deja (aveți link-ul de la proiectul de HG) doar cei care au suferit condamnări în România. Interdicția de un an este prevăzută deja în OUG 195 din 2002 și acum urmează sa apară reguli de implementare în regulamentul de aplicare a codului rutier. Vă rog nu mai deschideți alte topicuri pe acelasi subiect. Dacă nu aveți asa ceva, hotărâre judecătorească definitivă dată în România, nu aveți treabă cu interdicția în cauză.

Articolul 114^1
În cazul titularului unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dacă acesta se află în unul dintre cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) lit. a), b) sau d), se dispune interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de 1 an, începând cu ziua imediat următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, în condițiile stabilite prin regulament.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
latka, utilizator
Mulțumesc , este totul în ordine . O zi buna va doresc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma ... User0798 User0798 Buna ziua, permisul romanesc mi a fost anulat in tara in urma consumului de alcool pe 05.mai anul acesta trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei. Eu ... (vezi toată discuția)
Salut cum se recapata dreptul de a conduce in romania daca am ... Ovi1993 Ovi1993 Salut cum se recapata dreptul de a conduce in Romania daca am fost condamnat si perioada in care am fost suspendat sa terminat , in momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția ... Efriam Efriam Am și eu o întrebare vă rog frumos mi-a ieșit interdicția de un an de a conduce pe teritoriul Românie și am permisul al am de Belgia pot să conduc în ... (vezi toată discuția)