avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL are administrator cu contract de mandat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL are administrator cu contract de mandat

Buna seara,

Un SRL are administrator cu contract de mandat pe o suma de cateva sute de lei. Din 2024 se doreste trecerea la micro, deci trebuie sa fie suma la nivelul salariului minim. Intrebarea mea la dvs este, e ceva ilegal daca se incheie contractul de mandat cu data de 01.decembrie, se depune d112 pe 25, si se reface pe 28 decembrie contractul cu salariul minim? El e facut pe 1 iulie, si daca se mareste renumeratia la salariul minim implica plata pe intreaga luna decembrie la taxe, metoda asta ar fi pentru scutirea macar pe decembrie de taxe...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 23:14, 6 Decembrie 2023
De ce nu incheiati un act aditional la contractul de mandat , care sa isi produca efectele incepand cu 01.01.2024?
Cineva mi-a zis ca nu pot, ca daca vreau sa trec la micro trebuie sa am toata luna decembrie cu salariul minim pe economie daca am contract de mandat si nu contract de munca. Contractul de mandat e facut cu data de 01.07 si normal, as putea sa maresc renumeratia de la 01.01.2024 la 3300 sau cat se face minimul dar legea spune sa am la 31 decembrie angajat sau contract de mandat cu renumeratie cel putin la nivelul salariului minim...
Nici nu stiu cum sa fac, primesc sfaturi diferite peste tot, mai am sa intreb la ANAF.

Cornel Vasile a scris:

De ce nu incheiati un act aditional la contractul de mandat , care sa isi produca efectele incepand cu 01.01.2024?

Intr-adevar, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent (2023), trebuie sa aveti încheiat contract de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remuneraţia este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Da, aici e problema, ca nu stiu cum as putea sa maresc contractul de mandat pe 31 decembrie si sa iasa bine si in D112. Asa ma gandeam sa-l inchei la jumatatea lunii si sa-l fac iar pe 31 decembrie cu norma de 3300, ar aparea in D112 ca norma intreaga doar ca ar fi doar o zi de plata pe decembrie si s-ar indeplini conditia zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la impozit pe venit micro viviana.trefan viviana.trefan Trecere de la impozit pe profit la impozit pe venit micro in 2023 sau in viitor , ulterior indeplinirii conditiilor de micro , precum minim un salariat ? Se ... (vezi toată discuția)
Minim 1 salariat din 2023 xiom xiom Minim 1 salariat din 2023 Buna ziua, Pentru a indeplini conditia de a avea minim 1 salariat ca micro din 2023 , se poate incheia un contract de mandat platit ... (vezi toată discuția)
Salariu asociatie ivanvintilica ivanvintilica Presedinte cu 800 lei brut si 564 net in 2017, in 2018 cu ce bani mai ramane ? (vezi toată discuția)