avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura la comun pentru apartamentele cu CT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura la comun pentru apartamentele cu CT

la noi in bloc exista locatari care au termoteci. precizez ca si administratorul este in aceeasi situatie si de 6 ani de zile refuza sa platesca un procent la incalzire. de asemenea mai avem un apartament debransat. mentionez ca nu avem calorifere pe casa scarilor si nici la subsol. as vrea sa stiu daca exista undeva reglementat care este procentul pe care trebuie sa il plateasca cei cu termoteci la incalzire precum si cei debransati
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 31 Ianuarie 2010
Termoteca...insemnand centrala termica de apartament? Intreb de curiozitate pentru ca ....
....Metodologia ANRSC prevede ca pentru apartamentele debransate de la sistemul centralizat se plateste o suma proportionala cu cota-parte indiviza din caldura "la comun".
In cazul expus de Dv. se pare ca cei cu CT au doar tevile care le trec prin casa. In cazul acesta:
- din factura totala de caldura se extrage 15%
- acest 15% se imparte la toate apartamentele proportional cu cota-parte indiviza.
Acest procent este luat si vi-l spun din doua tabele de la doua blocuri diferite care sunt contorizate cu repartitoare. Acest 15% reprezinta caldura "la comun" referitoare la coloanele comune de caldura. Pentru spatiul comun (holuri, uscatorii, camari) procentul este in plus 10%
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
elga50, moderator
da centrala termica de apartament. problema e ca administratoarea care are si termoteca a supus la vot in adunarea generala a locatarilor ce procent sa plateasca si s.a decis 5% ceea ce mi se pare putin. am vreo sansa dc o reclam la primarie?
eu nu am gasit niciunde un procent clar.
cretu ramona a scris:

as vrea sa stiu daca exista undeva reglementat care este procentul pe care trebuie sa il plateasca cei cu termoteci la incalzire precum si cei debransati

Am cautat si in dictionar si nu am gasit termenul de "termoteci". Spuneti ca ar fi acelasi lucru cu centralele termice de apartament dar in prima fraza vad ca faceti diferenta intre cei care au 'termoteci" si cei debransati.
Pai cei care au "termoteci' nu sunt si debransati? Sau cei debransati nu au "termoteci"?
Oricum intr-o asociatie se stabileste o cota asa cum vi s-a raspuns de 15% dar daca majoritatea proprietarilor in adunarea generala au hotarat 5%, asta e, asa ramane daca nu o contestati in instanta in 45 de zile.
Acea cota de 5 sau 15 % se repartizeaza pe cota parte indiviza in functie de suprafata utila a fiecarui apartament si platesc toate apartamentele atat cele care au agent termic in sistem centralizat cat si cele debranste.
Cealalta parte din valoarea facturii (85-95%) se repartizeaza numai pe apartamentele nedebransate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Parti comune incalzire ovidiu_i ovidiu_i Tevi parti comune izolate. Cat este procentul legal pe care trebuie sa il platesc la incalzire daca am centrala termica (vezi toată discuția)