avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot actiona in instanta o ruda de gradul 1 care ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot actiona in instanta o ruda de gradul 1 care ma hartuieste ...

Pot actiona in instanta o ruda de gradul 1 care ma hartuieste verbal (si uneori dar rar) si fizic?

Toata ziua nu face decat sa ma injure in cele mai urate moduri in care poate, sa afirme ca sunt o persoana incapabila, etc. Apoi cand ii vine cheful (dar iarasi, rar in ultima vreme deoarece am chemat de 6 ori deja politia si a invatat sa nu ma mai bata asa des) sa ma bata su diverse obiecte din casa.

Ce pot face - in afara de a pleca, lucru la care lucrez acum dar va mai dura. De la politie mi s-a spus ca abuzul verbal nu conteaza, doar cel fizic.

Editare: Am uitat sa specific: eu muncesc 2 joburi si aduc banii in casa, fac curat, ma ocup de caine in timp ce acea persoana butoneaza telefonul si imi face plangeri la politie.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2023
Alex_29, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:30, 5 Decembrie 2023
Puteti actiona ruda in instanta pentru abuz fizic si verbal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abuzull e abuz indiferent ca e fizic sau verbal, financiar sau social, intim sau emotional. Insa e f greu de dovedit ca e unilateral si de obtinut niste daune.

Iar cert o astfel de actiune nu va aduce liniste.

Singura solutie viabila este locuirea separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sexuala, agresiune fizica si verbala a unui elev in scoala Elena Oancea Elena Oancea Buna ziua, as dori sa stiu,in calitate de parinte al unei eleve de 13 ani, daca ,un elev,de 14 ani,cu fizic impunator,de etnie rroma,care agreseaza zilnic ... (vezi toată discuția)
Datorie persoana fizica Iulietta Iulietta Buna ziua,am trait in concubinaj o perioada mare de timp si avem un copil impreuna,acum cateva luni concubinul meu( ce urat suna) a murit ,accident...casa a ... (vezi toată discuția)